Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

Σαλάτες υγιεινές και με διαφορετικό ύφος γιά το γιορτινό τραπέζι μας!!!!!!

Ρόκα αγκινάρες παρμεζάνα........!

5 φρέσκες αγκινάρες

► 2 ματσάκια τρυφερή ρόκα

► 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

► 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

► 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

► 50 γρ. παρμεζάνα

► αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίστε τις αγκινάρες και κόψτε τις σε πολύ λεπτές φέτες. Βάλτε τις σε ένα μπολ, περιχύστε τις με το χυμό λεμονιού, ρίξτε το ελαιόλαδο και το τριμμένο σκόρδο και αφήστε τις στο ψυγείο σκεπασμένες με μεμβράνη τροφίμων τουλάχιστον για μία ώρα.

Πλύνετε και στραγγίστε τη ρόκα. Βάλτε τη σε ένα μπολ, ρίξτε τις αγκινάρες και το λαδολέμονο, αλατίστε και ανακατέψτε. Βάλτε τη σαλάτα σε ένα πιάτο, πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρετε με παρμεζάνα κομμένη σε φλύδες.



Εξαιρετικά θρεπτική σαλάτα με πλιγούρι και σολομό, πλούσια σε πολύτιμα Ω-3 λιπαρά και με ελάχιστες θερμίδες. Ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα.

Υλικά (για 4 άτομα)

200 γρ. πλιγούρι
4 φιλέτα σολομού
400 γρ. μπρόκολο
1 ρόδι
2 λεμόνια (το χυμό)
2 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

1.Σε μία κατσαρόλα βράζετε το πλιγούρι μαζί με το μπρόκολο.

2. Αλατοπιπερώνετε τον σολομό και τον ψήνετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.

3. Σουρώνετε το πλιγούρι με το μπρόκολο και τα ανακατεύετε σε ένα μπολ, μαζί με το ρόδι, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.Προσθέτετε το σολομό σε κομμάτια και ανακατεύ

ετε ελαφρά!!!!

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: