Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Σαν τον παλιό καλό καιρό....... "κρασομεζές-μπυρομεζές Anna Livelovelaugh"



Ενας κρασο-μπυρομεζες μοναδικος,
και σχετικα ευκολος που απαιτει μονο λιγη μεριμνα ομως καποια στιγμη μεσα στον χρονο!
Θα χρειαστει ειτε να τον ετοιμασουμε το Πασχα που εχουμε στη διαθεση μας την μπολια απο τον οβελια, και να τον τιμησουμε τοτε, ειτε να φυλαξουμε στην καταψυξη μας την "πασχαλινη" μπολια για οποτε θελησουμε να τον ετοιμασουμε!!! Οσοι τυχεροι εχουν ολη τη χρονια προσβαση σε στανες και προβατακαι/κατσικακια, θα εχουν στη διαθεση τους μπολια οποτε θελουν χωρις να μεριμνησουν!

Επι της ουσιας (και τι ουσια!!!!!!!!!!) τωρα,....
Θα χρειαστουμε εκτος απο την μπολια, κομμενη σε τετραγωνα κομματια διασστασεων μια παλαμη x μια παλαμη,
κομματια συκωτι σε φιλετο (απο τον χασαπη μας που τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ),
και για την γεμιση μπολικο φρεσκο ψιλοκομμενο μαιντανο, σκοραδακι επισης ψιλοκομμενο και πιπερακι μπολικο (κατα προτιμηση φρεσκοκομμενο) και αλατακι.

Περνουμε ενα φιλετο συκωτι και στη μιση επιφανεια του στρωνουμε το μιγμα της γεμισης (μαιντανος-σκορδο-πιπερακι-αλατακι), διπλωνουμε το συκωτι στα 2 και το τοποθετουμε πανω σ ενα "φυλλο" μπολιας και τυλιγουμε καλα και σφιχτα με τη βοηθεια οδοντογλυφιδων! Επαναλαμβανουμε μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας! Υποψιν, οταν τον δοκιμασετε τουτο τον μεζε θα θελετε να επαναλμβανετε και να μην τελειωνει ποτε!

Ετοιμαζετε την ψησταρια σας, και ψηνετε το μεζε στα καρβουνα με προσοχη μην σας καει!
Στο σερβιρισμα, αφαιρειτε τις οδοντογλιφιδες (!!!!!!!!!!!), αφαιρειτε και τιν μπολια (οποιοι θελουν και οποιων η χοληστερινη ειναι μικρη παιδουλα ακομα!), ραντιζετε με λεμονακι, λιγο αλατακι και λιιιιιγη ριγανιτσα!!!!!!!!!!!!

Και ξεκινα η απολαυση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αααααααααααααααααν, σας μεινει κανενα κομματι (σ εμας δεν μενει ποτε!) μπορειτε να το ζεστανετε και να το απολαυσετε "σαν καινουριο", γι αυτο καλο ειναι να "ξεντυνετε
απο την μπολια μονο τα κομματια που θα απολαυσετε καθε φορα, ετσι ωστε να μενει τρυφερο και ζουμερο το συκωτι και να μην στεγνωνει, γυμνο απο τη μπολια του!

Ελπιζω να το δοκιμασετε και να το απολαυσετε!!!!!!!!!!!!!!!!

(Σημ. Ακριβεις ποσοτητες μην περιμενετε απο την Anna Livelovelaugh, μιας και ειναι της σχολης της μαμας της (μαγειρισσας αμετρητων σκουφων και αστερων!) και της γιαγιας της, της σοχλης του "Ποσο? Ε, με το ματι!".

;-)))