Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Μερικές ιδέες γιά τα πιάτα της Μεγάλης Εβδομάδας!



Τί θα μαγειρέψετε τη Μεγάλη Εβδομάδα; Χρησιμοποιήστε λαχανικά, όσπρια και θαλασσινά καθώς και αρωματικά φυτά και μαγειρέψτε νόστιμα και υγιεινά πιάτα.
Εκτός από την κλασική ταραμοσαλάτα, τα θαλασσινά μπορείτε να προσθέσετε ορισμένα ελληνικά παραδοσιακά εδέσματα και να δώσετε χρώμα, γεύση και άρωμα στο τραπέζι σας.

Για το τραπέζι της Μεγαλοβδομάδας

ΕΛΙΕΣ: Ελιές με κρίταμο & πιπεριά. Πολτός (πατέ πράσινων ελιών, πολτός ελιών καλαμών, ελιές θρούμπες Θάσου με ελάχιστο αλάτι
ΛΑΧΑΝΙΚΑ/ΣΑΛΑΤΕΣ: Αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα με καρύδια, Πατζαροσαλάτα, Πολτός (πατέ) λιαστής ντομάτας, Κρίταμος στο ξύδι, Σταμναγκάθι, Ασκόλυμπροι
ΕΔΕΣΜΑΤΑ: Λιαστή ντομάτα με κάπαρη & ελιές, Πατέ κάπαρης, μανιτάρια σε λάδι (Morchella conina), ντολμαδάκια με ρύζι, Γίγαντες τουρσί, ρεβίθια
ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ και ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ: Γλυκά κουταλιού: βύσσινο με μέλι, φραγκοστάφυλο με μέλι, νεράτζι, ντοματάκι, μανιτάρι, συκαλάκι, λουκούμια Κομοτηνής και παστελο-μπουκίτσες
ΠΟΤΑ και ΧΥΜΟΙ: Τσίπουρο με σαφράν, τσικουδιά, χυμός ρόδι & σταφύλι, βατομουράδα με μέλι και βυσσινάδα με μέλι

Μερικές ιδέες γιά Σαρακοστιανά πιάτα!!!

Γίγαντες με μυρωδικά και λαχανικά στο φούρνο

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι και λαχανικά

Κολοκυθάκια γιαχνί
Είναι ένα πολύ νόστιμο, υγιεινό και νηστήσιμο φαγητό.

Κολοκυθόπιτα νηστίσιμη

Mελιτζανοσαλάτα

Μυδοπίλαφο με καλαμπόκι και άνηθο

Νηστήσιμο κέικ

Πατατοκροκέτες νηστήσιμες

Πράσα γιαχνί

Ρεβιθοκεφτέδες

Σουπιές γιαχνί με φασόλια μαυρομάτικα και σάλτσα από το μελάνι τους

Σουπιές με σπανάκι

Σαλάτα με ρεβίθια, ψητές πιπεριές και κάππαρη

Ταραμοσαλάτα με μαύρο ψωμί

Φακές σαλάτα με καπνιστό σολομό

Χαλβάς ο αγαπημένος

Χταπόδι βραστό με παντζάρια αρωματισμένα με ρίγανη & ξύδι

Χταπόδι κρασάτο με ντομάτα

Χταπόδι πιλάφι

Χταπόδι με πατάτες στο φούρνο
Ένα Λευκαδίτικο σαρακοστιανό φαγητό με έντονη γεύση και άρωμα

Μακαρονάδες με θαλασσινά

Σπανακόρυζο το εύκολο

Δεν υπάρχουν σχόλια: