Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

Αρνάκι με αγκινάρες στη γάστρα περιχυμένο με γαουρτι!!!!!!Ένα θάυμα!!!

Αρνί με αγκινάρες & γιαούρτι
Για 6 άτομα

Υλικά
2 μπουτάκια από αρνί ( 3 κιλά)
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι, 3 αυγά,
2 σκελίδες σκόρδο
3 λεμόνια
λάδι, αλάτι, πιπέρι
1 κιλό καρδιές αγκινάρας

Πλύντε το αρνάκι καλά, βάλτε το στη γάστρα, ρίξτε το χυμό λεμονιού, μιά μιση κουτάλα σούπας λάδι, το σκόρδο λιωμένο, αλατι-πιπερι. Ψήστε το στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα και ένα τέταρτο, γυρίζοντάς και ρίχνοντας λίγο νερό όταν χρειάζεται.
Καθαρίστε τις αγκινάρες, ρίξτε τες σε νερό με χυμό λεμονιού και βράστε τες για 10 λεπτά. Στραγγίστε και αλατοπιπερώστε τες , ανοίξτε προσεκτικά τη γάστρα και βάλτε μέσα τις αγκινάρες όρθιες με την ουρά επάνω. Συνεχίστε και ψήνετε για 20 λεπτά ακόμα.
Χτυπήστε τα αυγά με αλάτι-πιπέρι μαζί με το γιαούρτι και και περιχύστε το αρνί και τις αγκινάρες με το μείγμα. Βάλτε τη γάστρα στο φούρνο και ψήστε το γιά λίγο, μέχρι να πήξει το γιαούρτι(το πολύ δέκα λεπτάκια. Έτοιμο γιά σερβίρισμα.Τρώγεται ζεστό. Καλή όρεξη!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: