Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Κατσικάκι της γιαγιάς , γεμιστό στη Γάστρα !!!!!!!

Για 6 άτομα

Υλικά
1/2 κατσικάκι
(πάνω κομμάτι, στήθος)
1 τριμμένο κρεμμύδι
το συκώτι από το κατσικάκι
3 κουταλιές κουκουνάρι και μία χούφτα σταφίδα μαύρη
1 1/2 φλιτζάνι ρύζι
2 ώριμες ντομάτες
(ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες)
μία κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
1 ξυλαράκι κανέλας
λεμόνι
ρίγανη, βούτυρο, λάδι, αλάτι, πιπέρι

Η γέμιση: Πλύντε το συκώτι, στραγγίστε το και ψιλοκόψτε το. Ρίξτε το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με μία μιση κουταλιά βούτυρο και 2 κουταλιές λάδι και σοτάρετέ το με το συκώτι. Προσθέστε το κουκουνάρι, σοτάρετε λίγο και ρίξτε τις ντομάτες, το ρύζι, το δυόσμο, την κανέλα,και τις σταφίδες, βράστε το μείγμα για 1-2 λεπτά και αλατοπιπερώστε. Προσθέστε νερό και μισοβράστε μέχρι να στεγνώσει από τα υγρά.
Για το κατσικάκι: Πλύντε το, τρίψτε το όλο πάνω με λεμόνι και αλατοπιπερώστε το. Βάλτε τη γέμιση μέσα στο στήθος και κλείστε το άνοιγμα ράβοντας το με χοντρή διπλή κλωστή ραψίματος.
Βάλτε το κατσικάκι σε μία μεγάλη γάστρα, ρίξτε λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και 1 δάχτυλο νερό. Ψήστε το στο φούρνο, στους 150 βαθμούς, επί μιάμιση ώρα. Έπειτα αυξήστε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και ψήστε το για μία ώρα ακόμα, γυρίζοντάς το ενδιάμεσα δύο φορές και προσθέτοντας λίγο νεράκι άν χρειάζεται.
Αφαιρέστε την κλωστή, βγάλτε τη γέμιση, κόψτε το κατσικάκι σε μερίδες και σερβίρετέ το με την γέμιση δίπλα.Καλή όρεξη!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: