Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

Τα Πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς μου!!!!!

2 φλ. ζάχαρη
4 αβγά
250 γρ. βούτυρο
½ φλ. γάλα
½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
½ κ.γ. σόδα
½ κ.γ. αλάτι
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει .
Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα. Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε. Βάζουμε λαδόκολα σε ταψιά και αφού αλείψουμε με κρόκο αυγού ή με γάλακαι ,τα ψήνουμε στους 180° για 10' -15', ανάλογα με το μέγεθος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

gia alli mia fora efxaristume....