Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Κοτο-χάμπουργκερ γιά τα παιδάκια μας αλλά και γιά εμάς τους μεγάλους!!!



Γιά τα hamburger
600 γραμ. κοτόπουλο, περασμένο 2 φορές από τη μηχανή
120 γραμ. μπέικον ψιλοκομμένο
50 γραμ. φρυγανιά τριμμένη
50 γραμ. κρεμύδι ψιλοκομμένο
30 γραμ. λάδι
1 κρόκο αυγού
μαϊντανό
αλάτι - πιπέρι
λίγο κύμινο
Για το στήσιμο
4 στρογγυλά ψωμάκια
μαρούλι
τομάτα σε φέτες
τυρί σε φέτες
σαλάτα της αρεσκείας σας (μαγιονέζα,ρώσικη κ.λ.π)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί πολύ καλά.
Θα πάρουμε ένα μείγμα όχι πολύ σφιχτό, το οποίο αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο.
Πλάθουμε 4 hamburgers τα οποία ψήνουμε στη σχάρα για περίπου μία ώρα ενώ κατά διαστήματα τα αλείφουμε με λαδάκι.
Χωρίζουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ζεσταίνουμε στη σχάρα.
Στο ένα ψωμάκι βάζουμε λίγη σαλάτα και πάνω το hamburger, στο άλλο ψωμάκι το τυρί , το μαρουλάκι, την ντοματούλα.
Τα σερβίρουμε ή έτσι ανοιχτά και τα συνοδεύουμε με πατατούλες τηγανητές ή τα κλείνουμε και τα τυλίγουμε σε χαρτάκια, όπως τα έτοιμα του εμπορίου.
Όπως κι αν τα προτιμήσετε Καλή σας Όρεξη!!!