Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Πολύ γρήγορη και εύκολη πίτσα και μικρά πιτσάκια γιά τα πιτσιρίκια μας!!!!



1 φύλλο σφολιάτα
10 μικρά στρογγυλά σφολιατάκια
200 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
200 γρ. ζαμπόν ή μπέικον
150 γρ. κρέμα γάλακτος
1 ντομάτα
Εκτέλεση
Τρίβουμε το τυρί στον τρίφτη.
Αλείφουμε με βούτυρο το ταψί για την πίτσα και απλώνομαι το μεγάλο φύλλο σφολιάτας και τα μικρά φορμάκια για τις τάρτες
και βάζουμε τα στρογγυλά σφολιατάκια.
Κόβουμε την ντομάτα σε φέτες.
Βάζουμε το ζαμπόν ή το μπέικον και τις φέτες της ντομάτας.
Ρίχνουμε το τυρί.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς με αέρ
Μικρά μυστικά
Τα ταψάκια αυτά που κάνουμε τις τάρτες και τις μίνι πίτσες συνήθως δεν καίνε όταν πάμε να τα βγάλουμε από το φούρνο. Καλό θα ήταν πάντως εσείς να τα πιάσετε με πετσέτα ή με ειδικά γάντι.
Πρέπει να αφήσουμε να κρυώσουν λίγο για να πήξει λίγο η κρέμα γάλακτος.