Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Πανεύκολο και Παν-νόστιμο το ονομάζω αυτό το γλυκάκι ψυγείου!!!!


1 σαντιγυ φυτικη μορφατ (σε κονσερβα)
3/4 του κουτιου γαλα ζαχαρουχο
1 1/2 πακετο μπισκοτα digestive (ή χωρις ζαχαρη στο πρασινο κουτι)
3-4 μπανανες σε φετακια
1/2 κουβερτουρα τριμμενη ή λιγη τρουφα
Λιγα μπισκοτα πτι μπερ για τη βαση
1-2 σφηνακια κονιακ
Για την επικάλυψη
1 1/2 κουβερτουρα
100 μλ κρεμα γαλακτος (μπορειτε και λαιτ)
1 σφηνακι κονιακ
Τριμμενο μπισκοτο ή ξηρους καρπους για το πασπαλισμα (προαιρετικα)
Αν θέλουμε βάζουμε και άλλα φρούτα όχι μόνο μπανάνες (φράουλες και ακινιδια) και γίνεται πολύ ωραίο.

Εκτέλεση
Στρωνουμε τα μπισκοτα στο πυρεξ μας ωστει να καλυφθει ο πατος και τα βρεχουμε ελαχιστα με ενα-δυο σφηνακια κονιακ
Χτυπαμε στο μιξερ το ζαχαρουχο και το μορφατ μεχρι να εχουμε μια σφικτη κρεμα (περιπου 5 λεπτα χτυπημα)
Σε ενα μπολ σπαμε τα μπισκοτα, τριβουμε την κουβερτουρα και κοβουμε τις μπανανες σε φετακια
Αναμιγνυουμε με το μειγμα σαντιγυς και αδειαζουμε πανω απο τα μπισκοτα στο πυρεξ

Στρωνουμε την επιφανεια και βαζουμε το γλυκο στο ψυγειο να παγωσει (οσο πιο πολυ μεινει τοσο το καλυτερο)
Βαζουμε την κουβερτουρα με την κρεμα και το κονιακ σε ενα κατσαρολακι και αναβουμε το ματι στο πολυ χαμηλο. Αφηνουμε μεχρι να λιωσει σταδιακα η σοκολατα και επειτα ανακατευουμε μεχρι να εχουμε ενα λειο γλασσο.
Αδειαζουμε πανω απο το γλυκο, κουναμε το πυρεξ να παει παντου η σοκολατα και ξαναβαζουμε στο ψυγειο μεχρι να κρυωσει και το γλασσο.
Αν θελουμε πασπαλιζουμε απο πανω τριμμενο μπισκοτο ή αμυγδαλο ή καρυδι.