Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Εύκολο γλυκάκι ψυγείου από Σμυρνιές γιαγιάδες!!!!!!



1/2 πακέτο ζάχαρη
1 πακέτο φρυγανιές
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια(ή άλλη γεύση,μπανάνα-λεμόνι-φράουλα...ότι αρέσει στα παιδιά)
500 γρ. σαντιγύ
3 ποτήρια νερό
3 φλυτζάνια γάλα
κανέλα
αμυγδαλόψυχα

Παρασκευή
Φτιάχνουμε το σιρόπι, ανακατεύοντας 3 ποτήρια χλιαρό νερό με 3 ποτήρια ζάχαρη. Βουτάμε στο χλιαρό σιρόπι τις φρυγανιές, τις στρώνουμε σ' ένα πυρέξ και τις πασπαλίζουμε με κανέλα.
Εν τω μεταξύ, έχουμε ετοιμάσει την κρέμα, και την απλώνουμε πάνω από τις φρυγανιές. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φρυγανιές, πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα κανέλα και αμυγδαλόψυχα και γαρνίρουμε με τη σαντιγύ.
Το βάζουμε στο ψυγείο.

Το γλυκάκι αυτο το έφτιαχναν οι Σμυρνιές γιαγιάδες !!!! Σήμερα το φτιαχνουν παρα πολυ στη Ζακυνθο και το σερβιρουν σκετο ή με παγωτο.Το ονομαζουν φρυγανια και θεωρειται παραδοσιακο τους γλυκο το βρισκεις παντου.