Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Λίγες συμβουλές ,για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πεί "μαγειρεύω"....... και έχουν πελαγώσει με την υπόθεση του καθημερινού φαγητού!!!!!!!!

Γνωρίζουμε όλοι ότι ο άνθρωπος πρέπει να τρέφεται για να επιζήσει.
"Τι να κάνουμε, όμως, που δεν θέλουμε να μπλέξουμε με το μαγείρεμα, όλα και αυτές οι ωραίες συνταγές που μπαίνουν στο site θέλουν πολλά διαφορετικά υλικά, χρόνο, όρεξη αλλά και γνώση που δε διαθέτουμε; Κάτι πιο απλό δεν υπάρχει για μας τους κοινούς θνητούς;"...... με ρωτάνε πολλοί.. εργένηδες συνήθως!!



Λοιπόν, έχω καταγράψει τι μπορείτε να έχετε στην κουζίνα σας ώστε να τρώτε καλά (μην περιμένετε θαύματα, δε μιλάμε για το φαγητό της μαμάς σας....), χωρίς να χάνετε πολύ χρόνο, να νιώθετε ευχαριστημένοι που φτιάξατε κι εσείς κάτι για τον εαυτό σας ή ακόμα και γιά τους φίλους σας!

Κάποιοι που μένουν μόνοι τους και δεν ξέρουν τίποτα από μαγειρική, χρησιμοποιούν αυτά τα υλικά και κάπως βολεύεται η κατάσταση και ως προς το στομάχι τους αλλά και ως προς το οικονομικό θέμα.Το να τρώς καθημερινά έξω τώρα πιά.......είναι ένα ζήτημα....... (Αν κάποιος άλλος μπορεί να βοηθήσει στη συμπλήρωση αυτής της λίστας, ας στείλει τα δικά του σχόλια).

Τι θα έχετε στην κουζίνας σας :

ζυμαρικά, πολλά ζυμαρικά. Σε διάφορα σχήματα, χρώματα (για να μη βαριέστε και νιώθετε ότι πάλι μακαρόνια τρώω και σήμερα). Πολλά σπαγγετίνι (Νο. 10), φιογκάκια, λαζάνια, αχιβάδα, κοχύλι, τρικολόρε, με σπανάκι, με αυγό κλπ.
Είναι πολύ εύκολο να τα ετοιμάσετε, σχεδόν όλα γίνονται με τον ίδιο τρόπο και προπάντων γίνονται γρήγορα. Αφήστε που κρατούν και πολύ καιρό στο ντουλάπι (1-2 χρόνια) και δεν υπάρχει φόβος να σας λήξουν.
Τι κάνετε : Βράζετε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό (γεμίστε τη περίπου μέχρι τη μέση), αν έχετε πετάτε μέσα κι ένα κύβο Knorr να πάρουν γεύση. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνετε μέσα τα ζυμαρικά (για 2 άτομα ρίξτε τα μισά μακαρόνια ενός πακέτου 500 γραμ.). Σε 10 λεπτά περίπου τα μακαρόνια είναι έτοιμα (δείτε τι γράφει η συσκευασία και αφήστε τα ακριβώς όση ώρα λένε. Αν δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε ένα μακαρόνι βρασμένο από ένα άβραστο, απλά μετρήστε το χρόνο. Μην ακούτε για μακαρόνια που τα πετάμε στον τοίχο κλπ.).
Ρίχνετε νερό βρύσης στην κατσαρόλα ώστε να μην καίει πολύ το νερό από τα μακαρόνια και τα σουρώνετε σε ένα σουρωτήρι. Προσθέτετε 1-2 κουταλιές του γλυκού βιτάμ στα μακαρόνια και ανακατεύετε (ή καίτε λίγο λάδι στην κατσαρόλα που μόλις φτιάξατε τα μακαρόνια, πετάτε μέσα σε αυτή τα μακαρόνια και τα ανακατεύετε).
Ρίχνετε από πάνω μια έτοιμη σάλτσα που έχετε ζεστάνει για λίγο, τυράκι και έχετε μια πολύ ωραία ζεστή μακαρονάδα.

ψωμάκια για τοστ με σαλαμάκι - παριζάκι και τυρί. Αλείφετε με λίγο βούτυρο τις φέτες και βάζετε ενδιάμεσα ζαμπόν/πάριζα με τυρί.
Μπορείτε να φτιάξετε το σάντουιτς και με τόνο, αν προτιμάτε. Ανακατεύετε λίγο τόνο από κονσέρβα, μαγιονέζα και ψιλοκομμένο άνιθο.
τονοσαλάτα: Παίρνετε 1 κονσέρβα τόνο με λάδι, πλένετε το μαρούλι, το ψιλοκόβετε. Προσθέτετε λίγες ελιές, ρίχνετε μπόλικη μαγιονέζα και ανακατεύετε.
σαλάτα με ζυμαρικά. Είπαμε τα ζυμαρικά θα σας ξελασπώσουν. Πένες πολύχρωμες, φιογκάκια, κοχύλια μπορείτε να τα βράσετε, να προσθέσετε ότι υλικά έχετε που μπορεί να μπουν σε μια σαλάτα, μια σως για σαλάτες και έτοιμη η σαλάτα.
κέτσαπ: κολλάει παντού και κάνει και για σάλτσα σε μακαρόνια
μερέντα, μέλι, μαρμελάδα και βούτυρο στο ψωμί. Το μέλι κρατάει πολύ καιρό, προσοχή όμως λερώνει.
έτοιμο κέηκ για πρωϊνό με μαρμελάδα.
πίτες για σουβλάκι: Κάντε τον κόπο μια μέρα και αγοράστε πίτες από μαγαζί που φτιάχνει πίτες (πάρτε πολλές για να μην ξαναπηγαίνετε κάθε λίγο και λιγάκι). Αν δεν μπορείτε να βρείτε τέτοιο μέρος, πηγαίνετε σε σουβλατζίδικο και πάρτε πίτες (αυτές του σουπερμάρκετ είναι άθλιες). Φυλάξτε τις στην κατάψυξη και όποτε θέλετε να φάτε κάτι πρόχειρο, βγάζετε όσες θέλετε.
Τις βάζετε στην τοστιέρα με λεπτές φέτες κίτρινο τυρί και ότι άλλο επιθυμείτε. Εδώ μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε, πάει πολύ με πιπεριά, ελιές και λίγο κέτσαπ ή τσίλι. Ή με φέτα και σαλάμι πικάντικο.
κρασί, μπύρες ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.
καφέδες, γλυκά, σαντιγί.
ντοσιέ με όλα τα deliveries της γειτονιάς.
σπόροι καλαμπόκι για ποπ κορν. Οταν έρχονται οι φίλοι για ταινία, βάζετε σε μια κατσαρόλα λίγο βούτυρο και ρίχνετε τους σπόρους από καλαμπόκι. ΠΡΟΣΟΧΗ! Η κατσαρόλα να είναι κλειστή γιατί οι σπόροι εκσφενδονίζονται προς τα έξω. Ετσι, έχετε κόκα κόλα και ποπ κορν και είστε έτοιμοι για βίντεο με τους φίλους σας.
Μπάρμπα Στάθης, Froza για να τρώτε και κανά μαγειρευτό. Κατεψυγμένα μεν, αλλά μοιάζουν πολύ με αληθινό μαγειρευτό φαγητό. Αν δεν ξέρετε να μαγειρεύετε, ούτε στα πιο τρελά σας όνειρα δε θα τρώγατε τέτοιο μπριάμ. Δοκιμάστε τα.
Δεν κάνεις τίποτα άλλο εκτός από το να προσθέσεις λίγο λάδι, το φαγητό γίνεται ακριβώς στην ώρα που γράφει το πακέτο και δε θέλει και πολύ παρακολούθηση. Σκεπάζετε την κατσαρόλα, περιμένετε όση ώρα σας λέει και μετά το τρώτε.
πίτες έτοιμες κατεψυγμένες. Εδώ δε χρειάζεται να προσθέσετε τίποτα, προθερμαίνετε το φούρνο ενώ ταυτόχρονα έχετε την πίτα έξω από το ψυγείο για να ξεπαγώσει λίγο. Μερικές είναι αρκετά καλές (σπανακόπιτα, πρασσόπιτα, μπουγάτσα με τυρί κλπ.).
Εδώ παίζει ρόλο το ψήσιμο. Προσέξτε πόσο ψηλά/χαμηλά θα βάλετε την πίτα, αν θα την ψήσετε με αέρα ή σε αντίσταση πάνω-κάτω. Αν δε γνωρίζετε καλά το φούρνο σας, ακολουθήστε ακριβώς τις οδηγίες του πακέτου. Το σήμα για ψήσιμο με αέρα στις κουζίνες είναι κάτι σαν έλικας, ανεμιστήρας ενώ το ψήσιμο με αντίσταση πάνω-κάτω είναι δύο παράλληλες γραμμές.
Πίτσες, πεινιρλί κατεψυγμένες, έτοιμες, θέλουν μόνο ψήσιμο (αφού έχετε προθερμάνει το φούρνο για 10-15 λεπτά).
Ο Ζυμαράκης θας σας σώσει. Ετοιμο ζυμαράκι για πίτσα. Το απλώνετε σε ένα ταψί, βάζετε από πάνω ότι υλικά έχετε, τριμμένο τυρί, ζαμπόν, κρεμμύδι, ελιές, ντομάτα , αλατοπίπερο και ρίγανη. Ψήνετε γύρω στα 20 λεπτά και η πίτσα είναι έτοιμη (όταν θέλετε να εντυπωσιάσετε ότι φτιάχνετε και ζυμωτή πίτσα ή έχετε βαρεθεί τις πίτσες της γειτονιάς).
κασερόπιτα, τυρόπιτα σε συσκευασία. Τις ζεσταίνετε σε φουρνάκι, μοιάζουν σε γεύση με τις έξω τυρόπιτες.
Μπορεί να ξεχνάω πολλά ακόμη πράγματα που μπορεί να φτιάξει κανείς πρόχειρα, στείλτε αν θέλετε και τις δικές σας ιδέες. Οι παραπάνω προτάσεις τονίζω δεν είναι gourmet λύσεις, απλά μια μικρή βοήθεια για όσους έχουν πελαγώσει με την υπόθεση του καθημερινού φαγητού. Κάντε μια αρχή με αυτά, και όταν νιώσετε να πατάτε στα πόδια σας, σιγά σιγά δοκιμάστε και καμιά αληθινή συνταγή από το site :-)