Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Μυζηθροπιτάκια Κρήτης! Μία παμπάλαιη πανεύκολη,παραδοσιακή συνταγή, που θα σας ξετρελάνει!



Υλικά ζύμης
1 ποτήρι γάλα
1 αυγό
1 κουταλιά μπέικιν
αλεύρι όσο πάρει για να γίνει κουρκούτι (πηχτός χυλός)
Γέμιση
1 κιλό μυζήθρα γλυκιά
1 κουταλάκι κανέλλα
Οδηγίες
Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης μέχρι να κάνουν ένα πηχτό κουρκούτι.
Κάνουμε τη μυζήθρα μικρά στρογγυλά μπαλάκια, τα βάζουμε ένα- ένα στο κουρκούτι και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο λάδι.
Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα σερβίρουμε ρίχνοντας τους από πάνω μέλι.