Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

Πιπεριές ψητές και κόλιαντρο , με ρόκα και .Salsa....!!!!!!!!!!


Καθαρίζετε και κόβετε τις πιπεριές σε τέταρτα. Ανάβετε το γκριλ, καλύπτετε ένα ταψί με λαδόκολα, αραδιάζετε τις πιπεριές με τη φλούδα προς τα πάνω και ψήνετε μέχρι να κάνει φουσκάλες η φλούδα και να μαυρίσει λίγο. Ξεφλουδίζετε τις πιπεριές και τις αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα αντικολητικό τηγάνι ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας μην καούν το κόλιαντρο και το κύμινο για 1 λεπτό κουνώντας συνέχεια το τηγάνι για να μην καούν. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα χτυπάτε σε ένα γουδί. Προσθέτετε το σκόρδο και χτυπάτε μέχρι να λιώσει. Ρίχνετε και το λάιμ ή το λεμόνι και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Αλατοπιπερώνετε καλά.

Ανακατεύετε τις πιπεριές με το μίγμα των μπαχαρικών, το θυμάρι και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Πλένετε, στεγνώνετε και κόβετε σε μεγάλα κομμάτια τη ρόκα και την αρτύζετε με το βαλσαμικό. Τη ρίχνετε σε μεγάλη σαλατιέρα. Ρίχνετε από πάνω τις πιπεριές.

Η συνταγή είναι πάρα πολύ πλούσια σε αντιοξειοδωτικά στοιχεία καθώς και σε βιταμίνη C και κάλιο.
ΥΛΙΚΑ (6 μερίδες):

Σαλάτα
- 1 Μεγάλη κόκκινη πιπεριά
- 1 Μεγάλη κίτρινη πιπεριά
- 1 Μεγάλη πορτοκαλί πιπεριά
- 1 Μεγάλη πράσινη πιπεριά
- 1,5 κουταλάκι του γλυκού κόλιαντρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι
- 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι βαλσάμικο
- 6 φλιτζάνια ρόκα
- Αλάτι, πιπέρι

Θρεπτική αξία/μερίδα Ενέργεια/μερίδα: 44 kcal, Υδατάνθρακες/μερίδα: 10,2 γρ, Διαιτητικές ίνες/
μερίδα: 1,6 γρ