Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Καθαριστικό γιά όλες τις χρήσεις με φυσικά προϊόντα όπως τον παλιό καλό καιρό!!!!!!!!!


Καθαρίζουμε με όσο το δυνατόν φυσικά προϊόντα ,αλλά δεν σπαταλάμε τον πολύτιμο χρόνο μας στην παρασκευή αυτών των σκευασμάτων. Να, λοιπόν, μια εύκολη-γρήγορη συνταγούλα για πολύχριστικό καθαριστικό.
Υλικά:
~1 κουταλάκι του γλυκού βόρακας
~2 κουταλιές της σούπας άσπρο ή κανονικό ξύδι
~2 κούπες τσαγιού νερό
~1/4 κουταλάκι του γλυκού αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου
~1/4 κουταλάκι του γλυκού αιθέριο έλαιο λεβάντας
~1/4 κουταλάκι του γλυκού αιθέριο έλαιο λεμόνι
~10 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree
Αν θέλετε για έξτρα μυρωδιά ,προσθέστε grapefruit seed extract. Ωραία φυσική μυρωδιά!

Οδηγίες:
Βάζουμε σε ένα καθαρό μπουκάλι με βαποριζατέρ όλα τα υλικά και ανακινούμε καλά. Το χρησιμοποιούμε σαν ένα απλό καθαριστικό για όλες τις χρήσεις.
Ο βόρακας αφαιρεί βρωμιά, λεκέδες και άσχημες μυρωδιές ενώ το άρωμα του λεμονιού και της λεβάντας, καταπολεμούν τις δυσάρεστες μυρωδιές στο σπίτι χαρίζοντας φρεσκάδα και ευχάριστο άρωμα που διαρκεί.
Θα το χρησιμοποιήσουμε και στο μπάνιο και στην κουζίνα. Για τα άλατα μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγη σόδα την περιοχή που θέλουμε και να ψεκάσουμε με το καθαριστικό. Αφήνουμε λίγη ώρα και τρίβουμε με πανάκι ή σφουγγαράκι (ανάλογα με το υλικό που θέλουμε να καθαρίσουμε). Για τα πλακάκια του τοίχου, φτιάχνουμε πάστα με σόδα και το καθαριστικό και με ένα σφουγγαράκι τρίβουμε καλά.Αν βάλουμε baking soda θα αρχίσει να αφρίζει τόσο πολύ που θα μείνει το μισό (μπορεί και λιγότερο) από το μείγμα μας. Γι'αυτό είναι
καλύτερα να την προσθέτουμε έξω από το μπουκάλι.
Για να μην πιάνουν εύκολα τα πλακάκια άλατα, αφού τα καθαρίσουμε παίρνουμε ένα μαλακό πανάκι στο οποίο έχουμε ρίξει λίγο baby oil και περνάμε τις επιφάνειες. Το baby oil δημιουργεί αδιάβροχο φίλτρο και έτσι το νερό και η υγρασία γλιστράνε και δεν αφήνουν άλατα.