Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Γαύρος με ντοματούλα στο φούρνο.......κλασσικά!!!!!!!!


Μια κλασσική συνταγή που την συναντάμε σε όλη την ελληνική επικράτεια.

1 κιλό γαύρο
2 µεγάλες ώριµες ντοµάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά ρίγανη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυµό από 1 λεµόνι
Αλάτι

Πλένουµε τον γαύρο, αφού του αφαιρέσουµε το κεφάλι και τα εντόσθια, τον τοποθετούµε σε έναµεγάλο ταψί. Περιχύνουµε µε το ελαιόλαδο και το λεµόνι, αλατίζουµε και πασπαλίζουµε τα ψάρια µε ρίγανη. Στη συνέχεια τα ανακατεύουµε καλά και προσθέτουµε το σκόρδο. Τρίβουμε πάνω στον γαύρο τις ντοµάτες και ψήνουμε για 20 λεπτά προσέχοντας μήν μας στεγνωσει!