Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Πράσα και σπανάκι στο φούρνο με γιαούρτι!!!!! Μιά αλλοιώτικη πίτα!!!

4 μεγάλα πράσα (και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
1½ κιλό σπανάκι (για να μας μείνει 1 κιλό μετά το καθάρισμα), ψιλοκομμένο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια (και το πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζ. τσαγιού άνηθος, ψιλοκομμένος
2 κουτ. σούπας φρέσκος δυόσμος ή 1 κουτ. σούπας ξερός
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλιτζ. τσαγιού σκληρή φέτα, τριμμένη
3 αυγά
3 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι σακούλας
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη


Καθαρίζουμε τα χορταρικά (πράσα, σπανάκι, κρεμμυδάκια φρέσκα, δυόσμος - αν βάλουμε φρέσκο), τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε. Τα βάζουμε σ' ένα μπολ, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα ανακατεύουμε με τα χέρια, «τρίβοντάς» τα ώστε να βγάλουν το νερό τους και να μαραθούν. Τα αδειάζουμε σ' ένα σουρωτό και τ' αφήνουμε να στραγγίσουν. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε ελαφρά το ξερό κρεμμύδι. Ρίχνουμε τα χόρτα, τον άνηθο, πιπέρι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 8 - 10 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αδειάζουμε το μείγμα χορταρικών σ' ένα πυρίμαχο σκεύος και το στρώνουμε να καλύψουν ομοιόμορφα την επιφάνεια. Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε σ' ένα μπολ τα τα αυγά, το γιαούρτι, τη φέτα και το κορν φλάουρ, αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα χόρτα και το στρώνουμε με μια σπάτουλα. Πασπαλίζουμε με την φρυγανιά και ψήνουμε για 30 - 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.