Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Σαρδέλες φρέσκιες στο φούρνο ....με ιδιαίτερη γεύση !!!!!!!!!!


Εύκολο , φτηνό και πραγματικά νόστιμο πιάτο. Με αποθέματα ασβεστίου και γεμάτη ω3 λιπαρά, η ταπεινή σαρδέλα μοιάζει να κάνει καθαρισμό στο αίμα από την χοληστερίνη. Ιδανική τροφή για ομάδες υψηλού κινδύνου με προβλήματα καρδιάς, αλλά και μια τροφή που πρέπει να είναι σε εβδομαδιαία βάση στο τραπέζι μας υπό την μορφή προληπτικής ιατρικής. Ετσι εδώ έχουμε και νοστιμιά και υγεία.

1 κιλό φρέσκες σαρδέλες
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
½ φλιτζάνι ξύδι από κρασί
Κανέλα σε σκόνη
1 δαφνόφυλλο
8-10 κόκκοι μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι ξερό θυμάρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τις σαρδέλες. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι πυρέξ και τις καλύπτουμε με τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και το καρότο. Ρίχνουμε από πάνω όλα τα υλικά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180° C για 25 λεπτά.