Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Τα γλυκάκια στοπ!! Αρχιζουμε δίαιτα αλλά με δυνατές γεύσεις!!!! Σολομός ποσέ!!


Στοπ στα κρεατικά, τα γλυκά, τα πολλά ψωμιά, τα σνακ, μείωση στην ποσότητα του κρασιού, αύξηση στα λαχανικά, σαλατικά και ψάρι.
Εχεις ωραία ψάρια να διαλέξεις και πολλά λαχανικά αυτήν την εποχή !!!! Ο σολομός είναι πολύ ωφέλιμο έδεσμα, λόγο των Ω λιπαρών του, αλλά η γεύση του είναι «ιδιαίτερη» και χρειάζεται προσοχή στο μαγείρεμα. Μέχρι τώρα, τον έφτιαχνα στον φούρνο, στη γάστρα, με λευκό κρασί και πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα). Πρόσφατα, βρήκα μια ωραία συνταγή για σολομό! Την δοκίμασα, ήταν εύκολη, μου άρεσε και αξίζει τον κόπο να την δοκιμάσετε!!!!
Σολομός ποσέ
½ φλιτζάνι άσπρο κρασί
½ φλιτζάνι νερό
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια (και τα πράσινα φύλλα)
1 πρέζα αλάτι
1 κιλό φιλέτο φρέσκου σολομού.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το κρασί, το νερό, τα λαχανικά και το αλατάκι και τα βάζουμε να βράσουν.
Όταν αρχίσει ο βρασμός, τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα φιλέτα του ψαριού, με την πλευρά που έχει το δέρμα προς τα κάτω. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, σε μέτρια θερμοκρασία. Ο χρόνος αυτός επαρκεί, δεν χρειάζεται να παραμαγειρευτεί, γιατί ο σολομός χάνει την γεύση του.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα, ή (και) βραστά λαχανικά, αφού προσθέσουμε στο ψάρι αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση!
Δοκιμάστε το! Με την μέθοδο αυτή εξαφανίζεται η χαρακτηριστική μυρωδιά και η λιπαρότητα του σολομού! Οπτικά το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, γιατί αναδεικνύεται το ωραίο «σομόν» χρώμα του ψαριού, με το πράσινο της σαλάτας!