Κάποιες φορές θέλουμε να νιώσουμε ότι υπάρχει κάποιος που μας προσέχει,μας ακούει,μας αγαπάει,είναι γιά μας μιά αστύρευτη πηγή γνώσης που πάντα είναι εκεί και μας περιμένει.Συχνά η πηγή αυτής της αγάπης και της γνώσης δεν είναι άλλη από τις γιαγιάδες μας που και εκείνες όλα αυτά,τα έβρισκαν,στις δικές τους γιαγιάδες.Ας γίνει αυτός ο χώρος μία μικρή δεξαμενή, γιά να βρίσκουμε πάντα, ότι γλυκό, ότι όμορφο, ότι χρήσιμο,ότι σοφό και ότι αγαπημένο έχουν αφήσει σε μας οι γιαγιάδες μας .
Κυριακή 8 Μαΐου 2011
Γλυκάκι ελαφρύ νόστιμο και γρήγορο , με γιαούρτι και ανανά!!!!!
-1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
-1 φακελάκι ζελέ ανανά light (σκόνη)
-200 γραμμάρια ανανά καθαρισμένο
-1 συσκευασία κρέμα γάλακτος light
-½ φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
-1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Θρεπτική αξία/μερίδα Θρεπτική αξία/μερίδα, Ενέργεια: 88 kcal, Υδατάνθρακες: 6 γρ, Λιπίδια: 5,5 γρ
Φτιάχνετε το ζελέ όπως λέει η συνταγή (ανακατεύετε το νερό με τη σκόνη) και αφήνετε να κρυώσει καλά. Κόβετε τον ανανά σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνετε το γιαούρτι και αναμιγνύετε με το ζελέ (αφού κρυώσει) μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές. Προσθέτετε τα κομματάκια του ανανά και τα καρύδια και ανακατεύετε καλά. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη στο μίξερ, ώστε να γίνει σαντιγί. Ρίχνετε στο μπωλ τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μία σπάτουλα. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει για 3 ώρες.
TIP: Αντί για τον ανανά (ζελέ και φρούτο) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πορτοκάλι, κεράσια ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο ανάλογα με την εποχή.
Ένα γλυκό ελαφρύ στη γεύση του, χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε βιταμίνη Α και ασβέστιο.