Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Γλυκάκι ελαφρύ νόστιμο και γρήγορο , με γιαούρτι και ανανά!!!!!


-1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
-1 φακελάκι ζελέ ανανά light (σκόνη)
-200 γραμμάρια ανανά καθαρισμένο
-1 συσκευασία κρέμα γάλακτος light
-½ φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
-1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Θρεπτική αξία/μερίδα Θρεπτική αξία/μερίδα, Ενέργεια: 88 kcal, Υδατάνθρακες: 6 γρ, Λιπίδια: 5,5 γρ

Φτιάχνετε το ζελέ όπως λέει η συνταγή (ανακατεύετε το νερό με τη σκόνη) και αφήνετε να κρυώσει καλά. Κόβετε τον ανανά σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνετε το γιαούρτι και αναμιγνύετε με το ζελέ (αφού κρυώσει) μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές. Προσθέτετε τα κομματάκια του ανανά και τα καρύδια και ανακατεύετε καλά. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη στο μίξερ, ώστε να γίνει σαντιγί. Ρίχνετε στο μπωλ τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μία σπάτουλα. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει για 3 ώρες.

TIP: Αντί για τον ανανά (ζελέ και φρούτο) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πορτοκάλι, κεράσια ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο ανάλογα με την εποχή.


Ένα γλυκό ελαφρύ στη γεύση του, χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε βιταμίνη Α και ασβέστιο.