Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

Χορτόσουπα βελουτέ .......διαιτιτική!!!!!!!!!!!

Σοτάρετε όλα τα λαχανικά σε μια βαθιά κατσαρόλα, εκτός από τις τομάτες, ώσπου να μαραθούν σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε το κρασί και έπειτα από 2-3 λεπτά τις τομάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά, ρίξτε στην κατσαρόλα το ζεστό νερό και συνεχίστε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά. Αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά και πολτοποιήστε τη σούπα στο μίξερ μέχρι να γίνει χυλός. Αν θέλετε τη σούπα πιο αραιή, προσθέστε κι άλλο ζεστό νερό και βάλτε τη στη φωτιά να πάρει μια βράση, ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σερβίρεται ζεστή με κρουτόν. Η σούπα αυτή μπορεί να σερβιριστεί και ως πρώτο πιάτο. Τα κρουτόν μπορείτε είτε να τα αγοράσετε έτοιμα ή να τα παρασκευάσετε μόνοι σας. Σε αυτή την περίπτωση κόψτε σε κύβους ψωμί του τοστ, ραντίστε τους με ελαιόλαδο και ψήστε τους στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν. Αν επιθυμείτε να έχουν άρωμα σκόρδου, πασπαλίστε τους κύβους ψωμιού με σκόρδο σε σκόνη πριν τα ψήσετε.

Tip: μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας όπως κολοκυθάκια, μελιτζάνες, κλπ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

-2 πατάτες κομμένες σε κύβους
-1 κολοκύθι ψιλοκομμένο
-½ πράσο ψιλοκομμένο
-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 καρότα
-6 φύλλα λάχανο ψιλοκομμένο
-2-3 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
-2 τομάτες τριμμένες
-½ κούπα ξηρό κρασί
-½ κούπα ελαιόλαδο
-4 κούπες νερό ζεστό
-αλάτι, πιπέρι
-κρουτόν
Θρεπτική αξία/μερίδα Θερμίδες: 236 kcal Υδατάνθρακες: 15 γρ Πρωτεΐνες: 2 γρ Λιπίδια: 18 γρ Φυτικές ίνες: 2 γρ Βιταμίνη C: 16 mg