Κάποιες φορές θέλουμε να νιώσουμε ότι υπάρχει κάποιος που μας προσέχει,μας ακούει,μας αγαπάει,είναι γιά μας μιά αστύρευτη πηγή γνώσης που πάντα είναι εκεί και μας περιμένει.Συχνά η πηγή αυτής της αγάπης και της γνώσης δεν είναι άλλη από τις γιαγιάδες μας που και εκείνες όλα αυτά,τα έβρισκαν,στις δικές τους γιαγιάδες.Ας γίνει αυτός ο χώρος μία μικρή δεξαμενή, γιά να βρίσκουμε πάντα, ότι γλυκό, ότι όμορφο, ότι χρήσιμο,ότι σοφό και ότι αγαπημένο έχουν αφήσει σε μας οι γιαγιάδες μας .
Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011
Τι θα φάμε σήμερα?... Τι θα λέγατε γιά λαχανικά με μαριναρισμένο νόστιμο σικώτι.........!
Υλικά:
400γρ. μοσχαρίσιο συκώτι, κομμένο σε φέτες
400γρ. φασολάκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα
200γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φετούλες
100γρ. κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές σούπας κάπαρη
3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας ξίδι
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
Περιγραφή:
Βάζετε τις φέτες του συκωτιού στο χυμό λεμονιού, τη σόγια και 3 κουταλιές της σούπας νερό και τις αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν 6 περίπου ώρες. Στραγγίζετε τις φέτες και τις ψήνετε στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι.
Παρασκευή ντρέσινγκ: αναμειγνύετε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, την κάπαρη, το μαϊντανό, το ξίδι, το σκόρδο και το αλατοπίπερο. Σοτάρετε τα φασολάκια, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο πέντε με δέκα λεπτά. Σερβίρετε το συκώτι και τα λαχανικά περιχυμένα με το ντρέσινγκ.