Κάποιες φορές θέλουμε να νιώσουμε ότι υπάρχει κάποιος που μας προσέχει,μας ακούει,μας αγαπάει,είναι γιά μας μιά αστύρευτη πηγή γνώσης που πάντα είναι εκεί και μας περιμένει.Συχνά η πηγή αυτής της αγάπης και της γνώσης δεν είναι άλλη από τις γιαγιάδες μας που και εκείνες όλα αυτά,τα έβρισκαν,στις δικές τους γιαγιάδες.Ας γίνει αυτός ο χώρος μία μικρή δεξαμενή, γιά να βρίσκουμε πάντα, ότι γλυκό, ότι όμορφο, ότι χρήσιμο,ότι σοφό και ότι αγαπημένο έχουν αφήσει σε μας οι γιαγιάδες μας .
Κυριακή 12 Ιουνίου 2011
Ταλιατέλες με ψητή ντομάτα, σπανάκι σπαράγγια και κατίκι Δομοκού !!!
¼ φλιτζανιού ξύδι μπαλσάμικο
3 σκελίδες σκόρδο
4 μέτριες ντομάτες κομμένες στα 8
λίγα σπαράγγια ζεματισμένα (σε κομμάτια)
400 γραμ ταλιατέλες
100 γραμ φρέσκο σπανάκι
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
200 γραμ κατίκι Δομοκού
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200. Αναμιγνύετε το ξύδι και το σκόρδο σε ένα μπολ.
Σε ένα ταψί τοποθετείτε τις ντομάτες και από πάνω ρίχνετε το μείγμα του ξυδιού. Τις βάζετε στο φούρνο ξεσκέπαστες για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι ντομάτες και να μαλακώσουν.
Βράζετε τις ταλιατέλες μέχρι να γίνουν al dente . Σουρώνετε.
Αναμιγνύετε τις ταλιατέλες με τις ντομάτες, το σπανάκι τα σπαράγγια και το λάδι. Από πάνω θρυμματίζετε το κατίκι Δομοκού και.....καλή σας όρεξη!!!!!!!!