Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Πάμε γιά μιά εύκολη τάρτα με κολοκυθάκια... σήμερα?



Υλικά:
Για τη ζύμη
1 ½ φλ. αλεύρι
½ φλ. φρέσκο βούτυρο
1 αβγό
Ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα φύλλο έτοιμης σφολιάτας
Για τη γέμιση
500 γρ. κολοκυθάκια
150 γρ. κασέρι
100 γρ. γραβιέρα
100 γρ. κατσικίσιο τυρί
100 γρ. μανούρι (δεν είχα, κι έβαλα διπλάσια ποσότητα κατσικίσιου)
3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
Μοσχοκάρυδο
Πιπέρι

Περιγραφή:
Γιά τη ζήμη: αναμειγνύουμε το βούτυρο με το αλεύρι, προσθέτουμε το αβγό και ζυμώνουμε καλά τη ζύμη. Την στρώνουμε πατώντας τη με τα χέρια σε μία φόρμα για τάρτες.

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη ή στο μουλτι, τα στίβουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και τα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο για 10’ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Τα ανακατεύουμε με τα τυριά χοντροτριμμένα, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και απλώνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (στους 200 βαθμούς) για 45’ περίπου (ίσως χρειαστεί στο τέλος λίγο ψήσιμο στην κάτω αντίσταση, για να μη μείνει ωμή η βάση).