Κάποιες φορές θέλουμε να νιώσουμε ότι υπάρχει κάποιος που μας προσέχει,μας ακούει,μας αγαπάει,είναι γιά μας μιά αστύρευτη πηγή γνώσης που πάντα είναι εκεί και μας περιμένει.Συχνά η πηγή αυτής της αγάπης και της γνώσης δεν είναι άλλη από τις γιαγιάδες μας που και εκείνες όλα αυτά,τα έβρισκαν,στις δικές τους γιαγιάδες.Ας γίνει αυτός ο χώρος μία μικρή δεξαμενή, γιά να βρίσκουμε πάντα, ότι γλυκό, ότι όμορφο, ότι χρήσιμο,ότι σοφό και ότι αγαπημένο έχουν αφήσει σε μας οι γιαγιάδες μας .
Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011
Μήπως προτιμάτε όσπρια,γιά σήμερα ?....... Κόκκινα ή και άσπρα φασόλια με χορταρικά!!!!!!!
Υλικά:
1/2 κιλό κόκκινα ξερά φασόλια ή αν δεν έχετε βάλτε άσπρα....
1/2 κιλό Σπανάκι
1/2 κιλό άγρια Χόρτα
1/4 κιλού φρέσκα Κρεμμυδάκια
11/2 φλιτζάνι τσαγιού Λάδι
Άνηθος
Μαϊντανός
Σέλινο
Αλάτι
Πιπέρι
Περιγραφή:
Μουσκεύουμε τα φασόλια από το βράδυ. Τα βράζουμε μόνο με νερό προς το τέλος προσθέτουμε το αλάτι, και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα, τα κόβουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα στη φωτιά με ελάχιστο νερό. Προσθέτουμε ένα φλυτζάνι λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν και να απορροφήσουν τα υγρά τους..
Σε ένα πυρέξ μεγάλο απλώνουμε τα χόρτα σε όλη την επιφάνεια και από πάνω απλώνουμε τα φασόλια προσθέτοντας και το υπόλοιπο λάδι. Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για ένα μισάωρο στους 180 βαθμούς.