Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Μήπως προτιμάτε όσπρια,γιά σήμερα ?....... Κόκκινα ή και άσπρα φασόλια με χορταρικά!!!!!!!



Υλικά:
1/2 κιλό κόκκινα ξερά φασόλια ή αν δεν έχετε βάλτε άσπρα....
1/2 κιλό Σπανάκι
1/2 κιλό άγρια Χόρτα
1/4 κιλού φρέσκα Κρεμμυδάκια
11/2 φλιτζάνι τσαγιού Λάδι
Άνηθος
Μαϊντανός
Σέλινο
Αλάτι
Πιπέρι

Περιγραφή:
Μουσκεύουμε τα φασόλια από το βράδυ. Τα βράζουμε μόνο με νερό προς το τέλος προσθέτουμε το αλάτι, και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα, τα κόβουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα στη φωτιά με ελάχιστο νερό. Προσθέτουμε ένα φλυτζάνι λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν και να απορροφήσουν τα υγρά τους..
Σε ένα πυρέξ μεγάλο απλώνουμε τα χόρτα σε όλη την επιφάνεια και από πάνω απλώνουμε τα φασόλια προσθέτοντας και το υπόλοιπο λάδι. Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για ένα μισάωρο στους 180 βαθμούς.