Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Συμβουλές γιά γευστικές, υγιεινές, τραγανές ,σαλάτες!!!!!!!!!!



Οι σαλάτες έχουν κάνει μια μακρόχρονη πορεία. Στο παρελθόν, ήταν απλώς ορεκτικά, αλλά σήμερα, οι σαλάτες είναι πολύ πιο πολύχρωμες και νόστιμες. Με διαφορετικά πράσινα λαχανικά, όπως μαρούλι, γαλλική σαλάτα, σπανάκι, εσκαρόλ κερδίζοντας τους περισσότερους, οι σαλάτες τώρα δείχνουν μεγάλη ποικιλομορφία. Ζωντανεύουν τη γεύση τους με την προσθήκη φρούτων, ξηρών καρπών και βρώσιμων λουλουδιών, καθώς και με πατάτα, τόνο και κοτόπουλο.
1) Τραγανά λαχανικά
Η πράσινη σαλάτα έχει καλύτερη γεύση αμέσως μόλις την αγοράσουμε, αλλά μερικές φορές απλά επειδή δε γίνεται να καταναλωθούν αμέσως, την αποθηκεύουμε στην αρχική της συσκευασία και την τοποθετούμε στις ειδικές για λαχανικά θήκες του ψυγείου. Κάποια είδη πράσινων λαχανικών διατηρούνται στο ψυγείο για λίγες μέρες, ενώ κάποια άλλα όπως το μαρούλι iceberg θα κρατήσει περισσότερο από μία εβδομάδα. Αν αποθηκεύετε τα πράσινα λαχανικά πλυμένα, τότε τυλίξτε μια χάρτινη πετσέτα (χαρτί μουζίνας) γύρω τους.
2) Χρωματίστε τη όμορφα
Διασφαλίστε ότι θα έχετε τις περισσότερες θρεπτικές ουσίες από μια σαλάτα με από την προσθήκη πολλών χρωμάτων. Τα κόκκινα, τα πορτοκαλί και τα κίτρινα λαχανικά και φρούτα είναι πλούσια σε β-καροτίνη (βιταμίνη Α), σε λυκοπένιο και σε βιταμίνη C. Τα πράσινα λαχανικά με σκούρο φύλλωμα είναι γεμάτα από σίδηρο, φυλλικό οξύ, καθώς και φυτικές ίνες. Άρα, λοιπόν, όχι μόνο η σαλάτα μας θα δείχνει όμορφη, αλλά ταυτόχρονα θα έχει περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα.
3) Κάντε τη σαλάτα σας υγιεινή
Μην αφήνετε τη σαλάτα να σας κοροϊδέψει και να σας πείσει ότι αποτελεί την πιο υγιεινή επιλογή για το γεύμα σας. Το κλειδί είναι η ποσότητα, αλλά καλό είναι να έχετε κατά νου κάποια άλλα κόλπα. Ενσωματώστε πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά. Να έχετε το ντρέσινγκ δίπλα σας, δηλαδή αδειάστε μια ποσότητα λαδιού ή ξυδιού κτλ. σε ένα μικρό μπολ ώστε να γνωρίζετε πόσο πραγματικά χρησιμοποιείτε. Επίσης, όσο πιο κρεμώδες είναι ένα ντρέσινγκ, τόσο πιο παχυντικό θα είναι. Τέλος, πρέπει να βάλετε ένα φρένο στα πόσα κρουτόν θα βάλετε στη σαλάτα σας, στο μπέικον, στο τυρί και στα κράκερς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: