Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

Τι θα φάμε σήμερα?Ταλιατέλες με σπανάκι ή πράσα!! Ενα ,γρήγορο, υγιεινό πιάτο που θα λατρέψουν τα πιτσιρίκια σας !!


Μια εύκολη συνταγή για κάνετε τα παιδιά να δοκιμάσουν ένα από τα πλουσιότερα σε θρεπτικά συστατικά πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Υλικά για 4 άτομα
¼ φλιτζανιού ξύδι μπαλσάμικο
2 σκελίδες σκόρδο
4 μέτριες ντομάτες κομμένες στα 8-10
400 γραμμ. Ταλιατέλες ή φιογκάκια ή ότι ζημαρικό έχετε πρόχειρο
100 -150γραμμ. φρέσκο σπανάκι
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο

Παρασκευή:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμιγνύετε το ξύδι και το σκόρδο σε ένα μπολ.
2. Σε ένα ταψί τοποθετείτε τις ντομάτες και από πάνω ρίχνετε το μείγμα του ξυδιού. Τις βάζετε στο φούρνο ξεσκέπαστες για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι ντομάτες και να μαλακώσουν.
3. Βράζετε το σπανάκι και το σουρώνετε
4. Βράζετε τις ταλιατέλες και τις σουρώνετε.
5. Αναμιγνύετε τις ταλιατέλες με το σπανάκι, τις ντομάτες ,το λάδι και τα αφήνετε γιά 5 λεπτάκια ακόμα στο φούρνο .
Γιά όσους επιθυμούν σερβίρεται και χωρίς καθόλου τυρί.

Σε όσους αρέσει η γεύση του πράσου ,η συνταγή γίνεται και με πράσο σε συνδιασμό με το σπανάκι ή και σκέτο. Η μαμά μου ας πουμε που τρελαίνεται γιά το πράσο ,βάζει πράζο αντί σπανάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: