Κάποιες φορές θέλουμε να νιώσουμε ότι υπάρχει κάποιος που μας προσέχει,μας ακούει,μας αγαπάει,είναι γιά μας μιά αστύρευτη πηγή γνώσης που πάντα είναι εκεί και μας περιμένει.Συχνά η πηγή αυτής της αγάπης και της γνώσης δεν είναι άλλη από τις γιαγιάδες μας που και εκείνες όλα αυτά,τα έβρισκαν,στις δικές τους γιαγιάδες.Ας γίνει αυτός ο χώρος μία μικρή δεξαμενή, γιά να βρίσκουμε πάντα, ότι γλυκό, ότι όμορφο, ότι χρήσιμο,ότι σοφό και ότι αγαπημένο έχουν αφήσει σε μας οι γιαγιάδες μας .
Παρασκευή 6 Μαΐου 2011
Τι θα φάμε σήμερα?Ταλιατέλες με σπανάκι ή πράσα!! Ενα ,γρήγορο, υγιεινό πιάτο που θα λατρέψουν τα πιτσιρίκια σας !!
Μια εύκολη συνταγή για κάνετε τα παιδιά να δοκιμάσουν ένα από τα πλουσιότερα σε θρεπτικά συστατικά πράσινα φυλλώδη λαχανικά.
Υλικά για 4 άτομα
¼ φλιτζανιού ξύδι μπαλσάμικο
2 σκελίδες σκόρδο
4 μέτριες ντομάτες κομμένες στα 8-10
400 γραμμ. Ταλιατέλες ή φιογκάκια ή ότι ζημαρικό έχετε πρόχειρο
100 -150γραμμ. φρέσκο σπανάκι
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
Παρασκευή:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμιγνύετε το ξύδι και το σκόρδο σε ένα μπολ.
2. Σε ένα ταψί τοποθετείτε τις ντομάτες και από πάνω ρίχνετε το μείγμα του ξυδιού. Τις βάζετε στο φούρνο ξεσκέπαστες για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι ντομάτες και να μαλακώσουν.
3. Βράζετε το σπανάκι και το σουρώνετε
4. Βράζετε τις ταλιατέλες και τις σουρώνετε.
5. Αναμιγνύετε τις ταλιατέλες με το σπανάκι, τις ντομάτες ,το λάδι και τα αφήνετε γιά 5 λεπτάκια ακόμα στο φούρνο .
Γιά όσους επιθυμούν σερβίρεται και χωρίς καθόλου τυρί.
Σε όσους αρέσει η γεύση του πράσου ,η συνταγή γίνεται και με πράσο σε συνδιασμό με το σπανάκι ή και σκέτο. Η μαμά μου ας πουμε που τρελαίνεται γιά το πράσο ,βάζει πράζο αντί σπανάκι.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου