Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Μεθυσμένη μακαρονάδα!!!!!!!!

Το φαγητό που σας έχω σήμερα είναι μια λαχταριστή και πεντανόστιμη μακαρονάδα που έφτιαξα σήμερα γιά να την απολαύσουμε με πολύ καλούς φίλους που όμως δεν ξέρουν τι θα πεί μεσογειακή διατροφή και κουζίνα. Είχα καιρό να μαγειρέψω γιά μία καλή παρέα και μου είχε λείψει.... Στο ψητό τώρα ή μάλλον στο ζυμαρικό. Την ονόμασα μεθυσμένη μακαρονάδα, γιατί την πότισα με κονιάκ και την μέθυσα για τα καλά!!!



Υλικά:
500γρ μακαρόνια
500γρ κατεψυγμένα θαλασσινά (ή φρέσκα)
(χταπόδι, καλαμάρι,γαρίδα)
1 ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κολοκυθάκι
10 λιαστές ντομάτες
ένα ποτήρι κρασιού κονιάκ πέντε ή επτά αστέρων
φυλλαράκια φασκόμηλο
4 κσ ελαιόλαδο
αλατοπίπερο


Εκτέλεση:
Βάζω νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει για τα ζυμαρικά. Σε ένα τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνω τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα να σοταριστούν. Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες κοματάκια και το κολοκύθι σε πολύ λεπτές ροδέλες. Τα αφήνω 2-3 λεπτά και ρίχνω το κονιάκ, περιμένω για λίγο να εξατμιστεί το οινόπνευμα και προσθέτω το φασκόμηλο και τα θαλασσινά μέχρι να βράσουν . Προσθέστε λίγο νερό ή ζωμό για να βράσουν.
Αν βάλετε κατεψυγμένα, μην βιαστείτε να προσθέσετε νερό, θα βγάλουν πολλά υγρά. Όταν το νερό για τα ζυμαρικά βράσει, προσθέτω τα ζυμαρικά και τα αφήνω για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία τους. Μην σουρώσετε τα ζυμαρικά, αλλά βγάλτε τα κατευθείαν από την κατσαρόλα με μια πηρούνα και τα ρίξτε τα μέσα στο τηγάνι για να ανακατευτούν καλά με τα θαλασσινά, θέλουμε αυτήν την υγρασία στα ζυμαρικά, γιατί τα θαλασσινά μας θα έχουν μείνει με ελάχιστο ζουμάκι.
Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε στα θαλασσινά λίγο τυρί κρέμα ή στο πιάτο σας τριμμένο τυρί (κεφαλοτύρι, γκράνα, παρμεζάνα...).
Καλή μας όρεξη