Κάποιες φορές θέλουμε να νιώσουμε ότι υπάρχει κάποιος που μας προσέχει,μας ακούει,μας αγαπάει,είναι γιά μας μιά αστύρευτη πηγή γνώσης που πάντα είναι εκεί και μας περιμένει.Συχνά η πηγή αυτής της αγάπης και της γνώσης δεν είναι άλλη από τις γιαγιάδες μας που και εκείνες όλα αυτά,τα έβρισκαν,στις δικές τους γιαγιάδες.Ας γίνει αυτός ο χώρος μία μικρή δεξαμενή, γιά να βρίσκουμε πάντα, ότι γλυκό, ότι όμορφο, ότι χρήσιμο,ότι σοφό και ότι αγαπημένο έχουν αφήσει σε μας οι γιαγιάδες μας .
Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011
Παγωτίνια σάντουιτςςςςςςς Anna Livelovelaugh!!!!!!!
Ενα δωρακι!
Παγωτινια σαντουιτςςςςςςς
Μπισκοτα Petit-buerre (τα αυθεντικα ή τυπου): Στωνουμε με αυτα ταψακι που χωρα στην καταψυξη μας αφενος, αφετερου να ειναι οσο το δυαντον ορθες οι γωνιες του ταψιου και οχι..."κουρμπωτες"! Θα καταλαβετε γιατι!
1 εβαπορε μεγαλο (κανονικο ή light) - 1 ζαχαρουχο - 2 φακελακια κρεμα στιγμης βανιλια Γιωτης: Ανακατευουμε τα υγρα πρωτα και μετα με τη σκονη κανουμε μια κρεμα. Προσθετουμε για αρωμα ειτε βανιλιες ή ποτο αρωματικο! Εγω τρελαινομαι για το αμαρετο/πικραμυγδαλο.
Κραταμε στην ακρη αυτη την κρεμα.
1 μεγαλη κρεμα γαλακτος ή (καλυτερα) 1 κονσερβα φυτικη κρεμα για σαντιγυ ELMO ή ΜΟΡΦΑΤ: Χτυπαμε καλα ωστε να παρουμε μια σαντιγυ, συμφωνα με τις οδηγιες του κουτιου.
Αναμιγνυουμε τις 2 κρεμες και προσθετουμε οτι "πονηρια" θελουμε!
Σταγονες σοκολατας, τρουφα, καβουρντισμενους ξηρους καρπους!
Στρωνουμε την κρεμα στα μπισκοτα και καλυπτουμε ξανα με μπισκοτα ΠΡΟΣΕΧΟΝΤΑΣ να υπαρχει αναλογια-αντιστοιχια της διαταξης των κατω μπισκοτων με τα πανω.
Καλο ειναι να μην ειναι πολυ ψηλη η γεμιση ωστε να ...δαγκωνεται ευκολα και κομψα το σαντουιτσακι! ;-)
Τα βαζουμε στην καταψυξη να παγωσουν καλα!!!!!!!!!!!
Τα βγαζουμε και τα κοβουμε ετσι οπως μας "οδηγουν" τα ορια καθε μπισκοτου, και τα φυλαμε σε ταπερακι παλι στην καταψυξη!
Μαγνητοφωνηστε τα βογγητα οσων θα τα δοκιμασουν! ;-Ρ
Εξτρα τσαχπινια για πιο λουξουριους κερασμα: λιωστε σοκολατα και βουτηχτε τα παγωμενα και κομμενα σαντουιτσακια μεχρι τη μεση, παγωστε και εχετε μια αλλη εκδοχη, πιο ζηλευτη ακομα!
Καλη επιτυχια και καλες μαγειρικες!