Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Σπανακόρυζο ....το νόστιμο και υγιεινό!!!


  • 1 1/2 κιλού σπανάκι φρέσκο


  • 1 κούπα λάδι


  • 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο


  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα


  • 1/4 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο


  • 1 κούπα ντομάτα λιωμένη ή (αν δεν σας αρέσει με ντομάτα


  • 1/2 κούπας ζεστό νερό


  • αλάτι, πιπέρι


  • 1/3 κούπας ρύζι Καρολίνα





  • Πλύντε και καθαρίστε το σπανάκι αφαιρώντας  τα μεγάλα κοτσάνια. Κόψτε το σε κομμάτια και ρίξτε το σε κατσαρόλα, μέσα σε νερό που βράζει. Ζεματίστε το 5΄και στραγγίστε το. Σε μια πλατιά ρηχή κατσαρόλα βάλτε το λάδι, ζεστάνετέ το, ρίξτε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια και σοτάρετε, ώσπου ναμαραθούν. Ρίξτε μέσα την ντομάτα ή το νερό(αν δεν σας αρέσει με ντομάτα), το αλάτι, το πιπέρι, το άνηθο, το σπανάκι κι ανακατέψτε ελαφρά και βάλτε το ρύζι. Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε 20΄, χωρίς ν'ανακατέψετε το φαγητό στο διάστημα αυτό. Σβήστε τη φωτιά, βγάλτε το καπάκι της κατσαρόλας, σκεπάστε τη με απορροφητικό χαρτί και ξαναβάλτε το καπάκι. Αφήστε το φαγητό να σταθεί έτσι 10΄επάνω στη σβησμένη φωτιά, προτού το σερβίρετε. Σερβίρετέ το ζεστό με ελιές ή τυρί φέτα.Αν δεν το θέλετε με ντομάτα,απλά μόλις το σβήσετε ρίξτε μέσα το χυμό από ένα λεμόνι.


  • Δεν υπάρχουν σχόλια: