Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Προσπαθούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας!!! Παρακαλούμε γιά την κατανόησή και την στήριξή σας!!

Το συγκεκριμένο blog φτιάχτηκε από μία παρέα Ελληνίδων γιαγιάδων (διαφόρων ηλικιών ),που έχουν σαν ασχολία τους, την αγάπη τους στην παράδοση ,στη μαγειρική  και αγαπημένα τους   ενδιαφέροντα θέματα, είναι τα όσα  αφορούν την υγεία , την οικογένεια,τα παιδιά  και την Ελληνική κοινωνία γενικά..
Το blog αυτό λοιπόν,  ξεκίνησε εντελώς ξαφνικά αλλά και εντελώς ερασιτεχνικά από μία καλή φίλη μας ,που δυστυχώς δεν είναι πιά συχνά κοντά μας γιά σοβαρούς λόγους υγείας(γιαγιά και εκείνη).Στην προσπάθειά της αυτή, να μας βοηθήσει  να επικοινωνήσουμε  μαζί σας από το  διαδίκτυο,όπως πολλοι κάνουν πλέον σήμερα, έγιναν κάποια λάθη ,πάντα λόγω άγνοιάς μας ή λόγω ελλιπούς εκπαίδευσής μας σε θέματα τεχνολογίας αλλά και λόγω του ότι δεν γνωρίζαμε καθόλου , ότι υπάρχει κάποιος κώδικας που  λειτουργούν οι blogers.
Ένα  λάθος μας είναι ότι κάποιες φορές βρίσκοντας στο διαδίκτυο, μία συνταγή που χρησιμοποιούσαμε εμείς οι ίδιες ή είχαμε από παλιά από τις δικές μας γιαγιάδες με παρόμοια ή ακόμα και ακριβώς ίδια υλικά ,προτιμούσαμε να την πάρουμε έτοιμη μέσα από το διαδίκτυο.
Αυτό φυσικά το κάναμε  διότι είχαμε πρόβλημα και μεγάλη δυσκολία  και στο να δακτυλογραφήσουμε αλλά  ακόμα και στον τρόπο(έκφρασης στη γραφή ), που θα σας δίναμε  τις συνταγές μας ,(με δικά μας λόγια ,δηλαδή) .Πιστεύαμε βέβαια , ότι αυτό είναι καλύτερο γιά την αποτύπωση της συνταγής μας  ,γιά να την κατανοήσετε και εσείς καλύτερα , αλλά  ασφαλώς και ότι δεν ενοχλεί κανέναν!
Από διάφορα ( Ανώνυμα)μηνύματα που λάβαμε τελευταίως,καταλάβαμε ότι αυτό μάλλον ενοχλεί (και μάλιστα αρκετά),κάποιους που ίσως ασχολούνται με το ίδιο θέμα με εμάς ή που έτυχε να συμπεριλάβουμε  κάποια  συνταγή  τους στο blog μας.
Γιά τον λόγο αυτό ,κατ'αρχάς ζητούμε μία μεγάλη συγγνώμην από όσους πιθανόν (άθελά μας)ενοχλήσαμε !!
Και....Ανακοινώνουμε σε όλους εσάς τους φίλους ,που πολύ καιρό  τώρα μας παρακολουθείτε και μας στηρίζετε ότι βρισκόμαστε σε μία περίοδο όπου προσπαθούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας ή ακόμα και την άγνοιά μας , μαθαίνοντας(με δυσκολία βέβαια ,λόγω ηλικίας μας), κάποια πράγματα χρήσιμα, σχετικά με τα blog  την διαχείρηση και την λειτουργία τους ,ούτως ώστε να είμαστε και πιό σωστοί στην επαφή μας μαζί σας ,αλλά και να μήν ενοχλούμε πλέον τους ανώνυμους φίλους μας.
Επίσης μαθαίνουμε να δακτυλογραφούμε μόνες μας και μάλιστα μας φαίνεται και πολύ πιό εύκολο απ΄ότι νομίζαμε ότι είναι.Έτσι δεν θα χρειάζεται να προσπαθούμε να βρούμε έτοιμα κείμενα στο διαδίκτυο και να τα διορθώνουμε γιά να είναι στα μέτρα τα δικά μας.
Θερμή παράκληση στον ανώνυμο φίλο μας ,να μας στείλει ένα email στην διεύθυνση email του blog μας ,lianakaran@gmal.com ,με τις συμβουλές του αλλά και τις συστάσεις του και  φυσικά θα φροντίσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί του και φυσικά  να διορθώσουμε ότι δεν είναι σωστό.
Στέλνουμε σε όλους  σας την αγάπη μας και σας υποσχόμαστε να ανανεώσουμε τον τρόπο λειτουργίας αλλά και την θεματολογία  του blog των "Ελληνίδων Γιαγιάδων" έτσι ώστε η επικοινωνία μας να είναι χρήσιμη αλλά και ευχάριστη γιά όλους μας.Σας στέλνουμε την αγάπη μας!!!!!

5 σχόλια:

χαραυγή είπε...

Εύχομαι γρήγορα να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα και σας περιμένουμε πίσω στην παρέα μας!! Σας στέλνω κι εγώ την αγάπη μου, την συμπαράσταση μου και το θαυμασμό μου για την προσπάθεια σας!! Θα κλείσω με το κλασικό "Ποτέ δεν είναι αργά"!!
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!!

Eri είπε...

Κ εγώ εύχομαι να λυθούν τα προβλήματα και να συνεχίσετε να γράφετε τις πολύτιμες συνταγές που μονο οι Γιαγιαδες ξέρουν. Καλύτερο θα ηταν να τα γράφατε τα κειμενα με δικά σας λόγια, έτσι νομίζω ότι θα ητνα πιο αυθεντικό. Η αλήθεια είναι ότι δεν συμφωνώ με την αντιγραφή απο άλλα blogs, εξάλλου τα κείμενα και οι φωτογραφίες προστατεύονται απο τον νόμο περι πνευματικών δικαιωμάτων όσο και αν στο θέμα της μαγειρικής είναι γεγονός πως δεν υπάρχει παρθενογένεση. Δεν ανακάλυψε τον τροχό κανείς απο εμάς, απλά όλοι μαζι και ο καθένας ξεχωριστά κάνει αυτό που μπορεί και νομίζει.
Αυτό που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να ρωτήσετε αυτόν που γράφει το κείμενο. Δεν νομίζω να σας έλεγε όχι, αρκεί να υπάρχει αναφορά στην πηγή..
Καλή Μεγάλη εβδομάδα και καλή συνέχεια!!

Γεύσεις Ζωής είπε...

Πολλά ευχαριστώ εκ μέρους όλης της παρέας των γιαγιάδων !!!Είναι πολύ συγκινητικό γιά εμάς το ότι βλέπετε την κατάσταση με τόση συμπάθεια! Στην συνέχεια θα προσπαθήσουμε να προβάλουμε στο blog και φωτογραφίες με συνταγές από τις παλιές ατζέντες των γιαγιάδων μας που τις φυλάμε σαν τα μάτια μας και νομίζουμε ότι είναι μία καλή ιδέα η προβολή και των πρωτοτύπων.Πάντως κορίτσια ....δύσκολο πράγμα η τεχνολογία...χεχεχε Σας στέλνουμε την αγάπη μας !!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήταν πολύ να συμπληρώνετε τις πηγές σας. Η παρατήρηση είχε γίνει από πέρυσι οπότε αφαιρέθηκαν κάποιες συνταγές, και το σημερινό post έρχεται μετά από απειλή για καταγγελία στη google. Από πέρυσι γνωρίζετε ότι δεν πρέπει να αντιγράφουμε και αγνοήσατε την παρατήρηση...
Καλό θα ήταν να συμπληρώσετε σε όσα post κρατάτε από αντιγραφή τις πηγές σας και όχι να σβήνετε τα σχόλια που παραπέμπουν σε αυτές. Δεν είναι δύσκολο να βρείτε από που τα έχετε πάρει. Μια φράση από το κείμενό τους να βάλετε στο google, θα σας βγάλει σε sites που υπάρχει το κείμενο και θα βρείτε από που τα πήρατε. Θέλει βέβαια κάποιο χρόνο, αλλά χρόνο είχαν αφιερώσει και αυτοί που τα συντάξανε...

Γεύσεις Ζωής είπε...

Αγαπητέ "Ανώνυμε" ,κατ'αρχάς σε ευχαριστούμε γιά τις παρατηρήσεις σου,όσο κι αν μας φέρνουν σε δύσκολη θέση!!! Σου ξεκαθαρίζουμε ξανά κάτι...η κυρία που μας βοηθούσε στο blog δεν υπάρχει πιά .....!! Εμείς είμαστε ΑΣΧΕΤΕΣ με την τεχνολογία και αυτό το καταλαβαίνει νομίζω και κάποιος τυφλός.Προσπαθούμε να μάθουμε κάποια πράγματα με την βοήθεια των παιδιών μας και των εγγονιών μας.Αυτές τις εποχές δεν υπάρχουν χρήματα γιά τέτοια πράγματα... Μόλις είμαστε κάπως έτοιμες θα ξαναλειτουργήσει το blog κανονικά.Ομως είδα ότι ,ενώ σε κάποιες αναρτήσεις βάλαμε στοιχεία γιά τις πηγές μας, όπως λές παραπάνω ,συνεχίζετε να μας γράφετε ότι παρανομούμε.!! Γιάτί? Βρήκαμε λοιπόν καλύτερο τρόπο το να τα σβήνουμε Τελείως!!!! Αν θέλεις βοήθησέ μας γράφοντάς μας αναλυτικά που να βρούμε τον κώδικα λειτουργίας των Blog και πως να διορθώσουμε το λάθος μας.Με τις προσβολές και την εχθρική στάση δεν υπάρχει βοήθεια.Εμείς τώρα μάθαμε να δακτυλογραφούμε ...καλά-καλά...Δηλαδή συνεχώς μας φέρνεις στη δύσκολη θέση να απολογούμαστε γιά την "φίλη" που διαχειριζόταν το blog μας και τώρα δεν είναι κάν στη ζωή.....! Αυτό το θεωρείς σωστό? Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό που γίνεται!! Αν είσαι καλοπροαίρετος ...βοήθησέ μας ....διαφορετικά θα αναγκαστούμε να διαγράψουμε το blog αφού ζητήσουμε την βοήθεια το Googl φυσικά.Αν κοιτάξεις προσεκτικά θα δείς ότι από πέρυσι που έγινε το θέμα όπως λές, δεν έχει μπεί τίποτα ξένο χωρίς να βάλουμε την ΠΗΓΗ .Και μετά που χάσαμε την φίλη μας ,που ήταν και διαχειρίστρια,το Blog σταμάτησε απότομα γιά πολύ καιρό γιατί εμείς δεν ξέραμε να βγάλουμε τα μάτια μας!!!!!Και όχι γιατί φοβηθήκαμε από τις απειλές σου με την Googl.Γιατί μας το κάνεις αυτό και μάλιστα "Ανώνυμα"?Στείλε ένα email να συνεννοηθούμε σαν άνθρωποι διαφορετικά κάνε ότι νομίζεις ότι πρέπει να κάνεις ! Να είσαι καλά πάντως ότι και άν κάνεις!!