Πλούσια, γευστική, πικάντικη και χορταστική σαλάτα.Μπορεί να είναι ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα!
λάχανο τριμμένο στον τρίφτη (όσο θέλετε)
καρότο τριμμένο στον τρίφτη (όσο θέλετε)
μία ρίζα σέλινο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο παρθένο
ξύδι λευκό
πιπεράκι και αλατάκι λίγο
μισή κούπα ρόδι( τα σποράκια)
μισή κούπα κουκουνάρι ή ψύχα καρύδι
5 μεγάλες φράουλες ολόκληρες γιά γαρνιτούρα
Αν θέλετε προσθέτετε:
πιπεριά φλωρίνης, κομμένη σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια, όχι μεγάλου μήκους (2-3 εκ)
πιπεριά πράσινη, κομμένη και αυτή σε πολύ λεπτά και κοντά μπαστουνάκια
(λιγάκι )πιπεριά καυτερή, κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια (άν σας αρέσει )
ρόκα, ψιλοκομμένη αλλά όχι πολύ
κάπαρη
πικάντικες ελιές, ψιλοκομμένες
ραπανάκι κομμένο σε μικρά κομματάκια)
σκορδάκι, πολύ ψιλοκομμένο, πολύ λίγο ,μόνο για να δίνει το άρωμά του
Βάζουμε την σαλάτα μας σε διαφανές σκεύος που μας επιτρέπει να θαυμάσουμε τα χρώματα και να γεμίσουμε την φαντασία μας γεύσεις ,πρίν ακόμα την δοκιμάσουμε!
Αφήνουμε το σκεύος μας με τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα (ή ακόμα και ένα ολόκληρο βράδυ) για να μαραθούν καλά τα λαχανικά και να βγάλουν όλα τα δικά τους γευστικά υγρά.Πριν την σερβίρουμε, την ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η γεύση.
Καλή σας όρεξη!!!!!!!!!!
Κάποιες φορές θέλουμε να νιώσουμε ότι υπάρχει κάποιος που μας προσέχει,μας ακούει,μας αγαπάει,είναι γιά μας μιά αστύρευτη πηγή γνώσης που πάντα είναι εκεί και μας περιμένει.Συχνά η πηγή αυτής της αγάπης και της γνώσης δεν είναι άλλη από τις γιαγιάδες μας που και εκείνες όλα αυτά,τα έβρισκαν,στις δικές τους γιαγιάδες.Ας γίνει αυτός ο χώρος μία μικρή δεξαμενή, γιά να βρίσκουμε πάντα, ότι γλυκό, ότι όμορφο, ότι χρήσιμο,ότι σοφό και ότι αγαπημένο έχουν αφήσει σε μας οι γιαγιάδες μας .
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου