Αρνί με αγκινάρες & γιαούρτι
Για 6 άτομα
Υλικά
2 μπουτάκια από αρνί ( 3 κιλά)
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι, 3 αυγά,
2 σκελίδες σκόρδο
3 λεμόνια
λάδι, αλάτι, πιπέρι
1 κιλό καρδιές αγκινάρας
Πλύντε το αρνάκι καλά, βάλτε το στη γάστρα, ρίξτε το χυμό λεμονιού, μιά μιση κουτάλα σούπας λάδι, το σκόρδο λιωμένο, αλατι-πιπερι. Ψήστε το στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα και ένα τέταρτο, γυρίζοντάς και ρίχνοντας λίγο νερό όταν χρειάζεται.
Καθαρίστε τις αγκινάρες, ρίξτε τες σε νερό με χυμό λεμονιού και βράστε τες για 10 λεπτά. Στραγγίστε και αλατοπιπερώστε τες , ανοίξτε προσεκτικά τη γάστρα και βάλτε μέσα τις αγκινάρες όρθιες με την ουρά επάνω. Συνεχίστε και ψήνετε για 20 λεπτά ακόμα.
Χτυπήστε τα αυγά με αλάτι-πιπέρι μαζί με το γιαούρτι και και περιχύστε το αρνί και τις αγκινάρες με το μείγμα. Βάλτε τη γάστρα στο φούρνο και ψήστε το γιά λίγο, μέχρι να πήξει το γιαούρτι(το πολύ δέκα λεπτάκια. Έτοιμο γιά σερβίρισμα.Τρώγεται ζεστό. Καλή όρεξη!!!!!
Κάποιες φορές θέλουμε να νιώσουμε ότι υπάρχει κάποιος που μας προσέχει,μας ακούει,μας αγαπάει,είναι γιά μας μιά αστύρευτη πηγή γνώσης που πάντα είναι εκεί και μας περιμένει.Συχνά η πηγή αυτής της αγάπης και της γνώσης δεν είναι άλλη από τις γιαγιάδες μας που και εκείνες όλα αυτά,τα έβρισκαν,στις δικές τους γιαγιάδες.Ας γίνει αυτός ο χώρος μία μικρή δεξαμενή, γιά να βρίσκουμε πάντα, ότι γλυκό, ότι όμορφο, ότι χρήσιμο,ότι σοφό και ότι αγαπημένο έχουν αφήσει σε μας οι γιαγιάδες μας .
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου