Κάποιες φορές θέλουμε να νιώσουμε ότι υπάρχει κάποιος που μας προσέχει,μας ακούει,μας αγαπάει,είναι γιά μας μιά αστύρευτη πηγή γνώσης που πάντα είναι εκεί και μας περιμένει.Συχνά η πηγή αυτής της αγάπης και της γνώσης δεν είναι άλλη από τις γιαγιάδες μας που και εκείνες όλα αυτά,τα έβρισκαν,στις δικές τους γιαγιάδες.Ας γίνει αυτός ο χώρος μία μικρή δεξαμενή, γιά να βρίσκουμε πάντα, ότι γλυκό, ότι όμορφο, ότι χρήσιμο,ότι σοφό και ότι αγαπημένο έχουν αφήσει σε μας οι γιαγιάδες μας .
Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011
Ένα κοτόπουλο αλλοιώτικο απ' τα άλλα!!! Τα παιδιά το λατρεύουν!!!!
300 γρ. τριμμένη ντομάτα ανακατεμένη με Θυμάρι και Βασιλικό
1 κιλό μακαρόνια έτοιμα βρασμένα
400 γρ. κοτόπουλο χωρίς κόκαλα ,έτοιμο βρασμένο ή ψητό
(άν σας έχει μείνει από χθές μπορείτε να το βάλετε)
1 πιπεριά πράσινη και μία κόκκινη ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
400 γρ. γκούντα
100 γρ. κρέμα γάλακτος
Ανάλογο αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες συνταγής
Σωτάρουμε το κοτόπουλο και όταν είναι έτοιμο το ξεκοκαλίζουμε και αφαιρούμε το δέρμα του.
Σε μία λεκάνη ρίξτε τα έτοιμα βρασμένα ζυμαρικά, το ½ τριμμένο τυρί, το κοτόπουλο κομματάκια, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά και την κρέμα γάλακτος καθώς και το αλατοπίπερο.
Τέλος, ρίξτε την ντομάτα με Θυμάρι και Βασιλικό και ανακατέψτε τα καλά.
Ρίξτε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί ή χωρίστε τα σε 4 πυρίμαχα σκεύη.
Προσθέστε από πάνω το τριμμένο τυρί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 10΄.
Διάρκεια: 20 λεπτά