Κάποιες φορές θέλουμε να νιώσουμε ότι υπάρχει κάποιος που μας προσέχει,μας ακούει,μας αγαπάει,είναι γιά μας μιά αστύρευτη πηγή γνώσης που πάντα είναι εκεί και μας περιμένει.Συχνά η πηγή αυτής της αγάπης και της γνώσης δεν είναι άλλη από τις γιαγιάδες μας που και εκείνες όλα αυτά,τα έβρισκαν,στις δικές τους γιαγιάδες.Ας γίνει αυτός ο χώρος μία μικρή δεξαμενή, γιά να βρίσκουμε πάντα, ότι γλυκό, ότι όμορφο, ότι χρήσιμο,ότι σοφό και ότι αγαπημένο έχουν αφήσει σε μας οι γιαγιάδες μας .
Τρίτη 7 Ιουνίου 2011
Ομελέτα λαχανικών φούρνου!!!!!!
Μερίδες:γιά 6 άτομα, χρόνος παρασκευής: 35΄
Υλικά
7-8 αυγά
4 κ.σ. φρέσκο γάλα
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
3-4 φέτες ζαμπόν βραστό, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μελιτζάνα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε τετραγωνάκια ή 4-5κολοκυθάκια ψιλοκομένα(εγώ βάζω κολοκυθάκια)
2 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε τετραγωνάκια
1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη ή ότι τυράκι έχετε
1 κ.σ. πρασο ψιλοκομμένο(άν σας αρέσει) ή αν σπανάκι
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
πιπέρι
1. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις μελιτζάνες, να μαραθούν για 5΄-6΄. Προσθέτουμε έπειτα το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
2. Χτυπάμε με μίξερ ή στο χέρι, τα αυγά με το γάλα για 3΄-4΄. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το τυρί. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το ρίχνουμε στο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε και τα σοταρισμένα υλικά.
3. Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο ταψάκι και αδειάζουμε την ομελέτα. Ψήνουμε σε καλά προσθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί η ομελέτα.Καλή όρεξη!!!!!!!!!!