Κάποιες φορές θέλουμε να νιώσουμε ότι υπάρχει κάποιος που μας προσέχει,μας ακούει,μας αγαπάει,είναι γιά μας μιά αστύρευτη πηγή γνώσης που πάντα είναι εκεί και μας περιμένει.Συχνά η πηγή αυτής της αγάπης και της γνώσης δεν είναι άλλη από τις γιαγιάδες μας που και εκείνες όλα αυτά,τα έβρισκαν,στις δικές τους γιαγιάδες.Ας γίνει αυτός ο χώρος μία μικρή δεξαμενή, γιά να βρίσκουμε πάντα, ότι γλυκό, ότι όμορφο, ότι χρήσιμο,ότι σοφό και ότι αγαπημένο έχουν αφήσει σε μας οι γιαγιάδες μας .
Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011
Πορτοκάλι μαρμελάδα από τα χεράκια της μανούλας!!!!! Γρήγορα και υγιεινά!!!
1 κιλό πορτοκάλια
1 κιλό ζάχαρη
1 λεμόνι
1 βανίλια
Οδηγίες
Πλένουμε τα πορτοκάλια και το λεμόνι. Τα κόβουμε σε κομμάτια μαζί με την φλούδα τους και τα βάζουμε σε μία λεκανίτσα. Τα καλύπτουμε με νερό και τα βάζουμε σκεπασμένα στο ψυγείο για 48 ώρες (το νερό έχει την ιδιότητα να ξεπικρίζει). Φροντίζουμε να τους αλλάξουμε νερό 2-3 φορές.
Αφού περάσουν οι 48 ώρες, αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια και τη φλούδα τους και τα αλέθουμε στο μούλτι. Για κάθε κούπα πολτού μετράμε μία με μιάμιση κούπα ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά θέλουμε τη μαρμελάδα). Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά. Σ' ένα μικρό κατσαρολάκι με πολύ νερό, βράζουμε λίγες φλούδες πορτοκαλιού για δέκα λεπτά απ' την ώρα που θ' αρχίσει να κοχλάζει το νερό. Αλλάζουμε το νερό και ξαναβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις ξεπλένουμε με κρύο νερό, τις κόβουμε σε πολύ λεπτά κομματάκια και τις ρίχνουμε στον πολτό που βράζει. Όταν η μαρμελάδα είναι έτοιμη, κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ΄τη φωτιά, ρίχνουμε τη βανίλια και την τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Αφού ανοιχτεί τη διατηρούμε στο ψυγείο.