Κάποιες φορές θέλουμε να νιώσουμε ότι υπάρχει κάποιος που μας προσέχει,μας ακούει,μας αγαπάει,είναι γιά μας μιά αστύρευτη πηγή γνώσης που πάντα είναι εκεί και μας περιμένει.Συχνά η πηγή αυτής της αγάπης και της γνώσης δεν είναι άλλη από τις γιαγιάδες μας που και εκείνες όλα αυτά,τα έβρισκαν,στις δικές τους γιαγιάδες.Ας γίνει αυτός ο χώρος μία μικρή δεξαμενή, γιά να βρίσκουμε πάντα, ότι γλυκό, ότι όμορφο, ότι χρήσιμο,ότι σοφό και ότι αγαπημένο έχουν αφήσει σε μας οι γιαγιάδες μας .
Κυριακή 8 Μαΐου 2011
Γαύρος με ντοματούλα στο φούρνο.......κλασσικά!!!!!!!!
Μια κλασσική συνταγή που την συναντάμε σε όλη την ελληνική επικράτεια.
1 κιλό γαύρο
2 µεγάλες ώριµες ντοµάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά ρίγανη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυµό από 1 λεµόνι
Αλάτι
Πλένουµε τον γαύρο, αφού του αφαιρέσουµε το κεφάλι και τα εντόσθια, τον τοποθετούµε σε έναµεγάλο ταψί. Περιχύνουµε µε το ελαιόλαδο και το λεµόνι, αλατίζουµε και πασπαλίζουµε τα ψάρια µε ρίγανη. Στη συνέχεια τα ανακατεύουµε καλά και προσθέτουµε το σκόρδο. Τρίβουμε πάνω στον γαύρο τις ντοµάτες και ψήνουμε για 20 λεπτά προσέχοντας μήν μας στεγνωσει!