4 μεγάλα πράσα (και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
1½ κιλό σπανάκι (για να μας μείνει 1 κιλό μετά το καθάρισμα), ψιλοκομμένο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια (και το πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζ. τσαγιού άνηθος, ψιλοκομμένος
2 κουτ. σούπας φρέσκος δυόσμος ή 1 κουτ. σούπας ξερός
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλιτζ. τσαγιού σκληρή φέτα, τριμμένη
3 αυγά
3 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι σακούλας
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
Καθαρίζουμε τα χορταρικά (πράσα, σπανάκι, κρεμμυδάκια φρέσκα, δυόσμος - αν βάλουμε φρέσκο), τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε. Τα βάζουμε σ' ένα μπολ, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα ανακατεύουμε με τα χέρια, «τρίβοντάς» τα ώστε να βγάλουν το νερό τους και να μαραθούν. Τα αδειάζουμε σ' ένα σουρωτό και τ' αφήνουμε να στραγγίσουν. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε ελαφρά το ξερό κρεμμύδι. Ρίχνουμε τα χόρτα, τον άνηθο, πιπέρι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 8 - 10 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αδειάζουμε το μείγμα χορταρικών σ' ένα πυρίμαχο σκεύος και το στρώνουμε να καλύψουν ομοιόμορφα την επιφάνεια. Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε σ' ένα μπολ τα τα αυγά, το γιαούρτι, τη φέτα και το κορν φλάουρ, αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα χόρτα και το στρώνουμε με μια σπάτουλα. Πασπαλίζουμε με την φρυγανιά και ψήνουμε για 30 - 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Κάποιες φορές θέλουμε να νιώσουμε ότι υπάρχει κάποιος που μας προσέχει,μας ακούει,μας αγαπάει,είναι γιά μας μιά αστύρευτη πηγή γνώσης που πάντα είναι εκεί και μας περιμένει.Συχνά η πηγή αυτής της αγάπης και της γνώσης δεν είναι άλλη από τις γιαγιάδες μας που και εκείνες όλα αυτά,τα έβρισκαν,στις δικές τους γιαγιάδες.Ας γίνει αυτός ο χώρος μία μικρή δεξαμενή, γιά να βρίσκουμε πάντα, ότι γλυκό, ότι όμορφο, ότι χρήσιμο,ότι σοφό και ότι αγαπημένο έχουν αφήσει σε μας οι γιαγιάδες μας .