1 πακέτο ψωμί του τοστ μεγάλο
500γρ ζαμπόν
500γρ τυρί τριμμένο που να λειώνει π.χ. γκούντα, ρεγκάτο
1 lt γάλα
4-5 αυγά
Εκτέλεση:
Κοβουμε τις κόρες από το ψωμί.
Χτυπάμε τα αυγά, και προσθέτουμε το γάλα.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι και στρώνουμε μια σειρά φέτες ψωμιού που τις βουτάμε στα αυγά με το γάλα.
Συνεχίζουμε με ζαμπόν, πασπαλίζουμε με τυρί, και πάει λέγοντας μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Πάνω πάνω τελειώνουμε με τυρί.
Αν παρίσσεψε γάλα το περιχύνουμε πάνω από το σουφλέ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Κάποιες φορές θέλουμε να νιώσουμε ότι υπάρχει κάποιος που μας προσέχει,μας ακούει,μας αγαπάει,είναι γιά μας μιά αστύρευτη πηγή γνώσης που πάντα είναι εκεί και μας περιμένει.Συχνά η πηγή αυτής της αγάπης και της γνώσης δεν είναι άλλη από τις γιαγιάδες μας που και εκείνες όλα αυτά,τα έβρισκαν,στις δικές τους γιαγιάδες.Ας γίνει αυτός ο χώρος μία μικρή δεξαμενή, γιά να βρίσκουμε πάντα, ότι γλυκό, ότι όμορφο, ότι χρήσιμο,ότι σοφό και ότι αγαπημένο έχουν αφήσει σε μας οι γιαγιάδες μας .