Μους σοκολάτα με λεμονάκι και κανελίτσα
H πανδαισία της γεύσης
Υλικά
450 γρ. κρέμα γάλακτος
30 γρ. μέλι
100 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος(μόνο τα 150 γραμμάρια) μαζί με το μέλι αρκετά. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα, το ξύσμα λεμονιού και την κανελίτσα μας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον (είναι ακόμα καλύτερα να τη φτιάχνουμε μία ημέρα πριν τη χτυπήσουμε). Βγάζουμε από το ψυγείο και τη χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να πάρει τη μορφή της κρέμας σαντιγί. Με κορνέ σερβίρουμε σε ποτήρια κάνοντας υπέροχο σχέδιο!
Κάποιες φορές θέλουμε να νιώσουμε ότι υπάρχει κάποιος που μας προσέχει,μας ακούει,μας αγαπάει,είναι γιά μας μιά αστύρευτη πηγή γνώσης που πάντα είναι εκεί και μας περιμένει.Συχνά η πηγή αυτής της αγάπης και της γνώσης δεν είναι άλλη από τις γιαγιάδες μας που και εκείνες όλα αυτά,τα έβρισκαν,στις δικές τους γιαγιάδες.Ας γίνει αυτός ο χώρος μία μικρή δεξαμενή, γιά να βρίσκουμε πάντα, ότι γλυκό, ότι όμορφο, ότι χρήσιμο,ότι σοφό και ότι αγαπημένο έχουν αφήσει σε μας οι γιαγιάδες μας .