Πλύντε και καθαρίστε το σπανάκι αφαιρώντας τα μεγάλα κοτσάνια. Κόψτε το σε κομμάτια και ρίξτε το σε κατσαρόλα, μέσα σε νερό που βράζει. Ζεματίστε το 5΄και στραγγίστε το. Σε μια πλατιά ρηχή κατσαρόλα βάλτε το λάδι, ζεστάνετέ το, ρίξτε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια και σοτάρετε, ώσπου ναμαραθούν. Ρίξτε μέσα την ντομάτα ή το νερό(αν δεν σας αρέσει με ντομάτα), το αλάτι, το πιπέρι, το άνηθο, το σπανάκι κι ανακατέψτε ελαφρά και βάλτε το ρύζι. Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε 20΄, χωρίς ν'ανακατέψετε το φαγητό στο διάστημα αυτό. Σβήστε τη φωτιά, βγάλτε το καπάκι της κατσαρόλας, σκεπάστε τη με απορροφητικό χαρτί και ξαναβάλτε το καπάκι. Αφήστε το φαγητό να σταθεί έτσι 10΄επάνω στη σβησμένη φωτιά, προτού το σερβίρετε. Σερβίρετέ το ζεστό με ελιές ή τυρί φέτα.Αν δεν το θέλετε με ντομάτα,απλά μόλις το σβήσετε ρίξτε μέσα το χυμό από ένα λεμόνι.
Κάποιες φορές θέλουμε να νιώσουμε ότι υπάρχει κάποιος που μας προσέχει,μας ακούει,μας αγαπάει,είναι γιά μας μιά αστύρευτη πηγή γνώσης που πάντα είναι εκεί και μας περιμένει.Συχνά η πηγή αυτής της αγάπης και της γνώσης δεν είναι άλλη από τις γιαγιάδες μας που και εκείνες όλα αυτά,τα έβρισκαν,στις δικές τους γιαγιάδες.Ας γίνει αυτός ο χώρος μία μικρή δεξαμενή, γιά να βρίσκουμε πάντα, ότι γλυκό, ότι όμορφο, ότι χρήσιμο,ότι σοφό και ότι αγαπημένο έχουν αφήσει σε μας οι γιαγιάδες μας .
Δευτέρα 4 Απριλίου 2011
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου